Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mgiełka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 7:36 pm Temat postu: chłopiec czy dziewczyna??? |
|
|
Witajcie
Jestem w 18 tygodniu ciąży. zastanawiam sie kiedy dowiem się czy moje maleństwo to chłopiec czy dziewczynka. Za 3 dni ide na wizyte kontrolną, myślicie że mi wtedy powie jak zrobi USG? Czy to za szybko?? Już tak byśmy chcieli wiedzieć czy bedziemi mieli Wiktorke czy Kubusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 2:04 pm Temat postu: |
|
|
mgiełka płec widac juz ok.20 tygodnia wiec byc moze zobaczycie co tam sie chowa,ale nie wiadomo czy dzidzia da pokazac .Czesto odwraca sie tyłem i czekaj sobie do porodu hehe zycze udanego porodu!
Ps- a jakie masz zachcianki?jesz ostre rzeczy czy bardziej łagodne? podobno jeszcze jakos po pepku poznaje sie i po wygladzie brzucha,ale na ile to prawda to nie wiem pozdroooFKI!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:37 pm Temat postu: |
|
|
Przewaznie plec mozna poznac po 20 tyg ciazy,ja bylam w 23 tyg jak dowidzielismy sie,ze urodzi nam sie synus i nawet nie ukrywal swojej meskosci przed rodzicami.haha.
A co do zachcianek i ksztaltu brzucha to czasem sie to sprawdza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majchrzak
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Mowi sie ze jak jest kreska na brzuchu to bedzie chlopiec....jak nie ma nic to dziewczynka...no i jak do tej pory zauwazylam na dziewczynke szybciej brzuch wywala i jest okragly a na chlopca rosnie dosc wolno i wywala sam dol:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 9:37 pm Temat postu: |
|
|
ja dopiero w 29 tygodniu dowiedzialam sie ze bedzie dziewczynka, chociaz wy piszecie ze jak sie ma pasek na brzucju to bedzie chlopczyk ... ja mam a powiedzieli mi ze to dziewczynka heh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
renulek000
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 8:11 pm Temat postu: Ciąża |
|
|
Jestem w 26 tygodniu ciąży i niedawno sie dowiedzialam ze wogule bede mama....Na poczatku bylam w szoku bo nic nie bylo widac a tu nagle lekarz mi mowi ze bedziemy miec synka.Jestem taka szcześliwa.Zrobilam USG jak bylam w 23 tygodniu ciąży i jestem juz pewna ze bedzie to zdrowy facet:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 8:59 am Temat postu: |
|
|
Bardzo pozno dowiedzialas sie ze bedziesz miala dzidziusia renulek000 musisz wziasc sie teraz za jedzenie witaminek i kwasu fioliowego zeby twojej kruszynce nie brakowalo czegos. No i gratuluje
Z tymi kreseczkami na brzuchu to chyba sie nie zgadza zawsze
majchrzak, ja mam kreseczke i mowia lekarze (2) ze bedzie dziewczynka mi brzuszek teraz cos urooosl troszkkke hmm dopiero a jestem w 35 tygodniu
----edited by emilka----
nie pisz dwóch postów bezpośrednio pod sobą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justina1983
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 1:03 am Temat postu: |
|
|
w moim przypatku to dopiero w 5 mies dowiedzielismy sie czy to chlopczyk czy dziewczynka ale i tak prawie 1 godz lezalam na usg bo byla tylem obrocona ,az doktor wyslal mnie do baru obok zebym zjadla cos na slodko i pomoglo bo odrazu zaczela sie ruszac.A wiec idac na usg zjedz cos na slodko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 1:07 pm Temat postu: |
|
|
czesciej zdazaja sie pomylki ze lekaz widzi dziewczynke a jednak rodzi sie chlopak. Narzady meskie u nie ktorych moga sie schowac i nawet jak lezy dziecko w dobrej pozycji to nie widac.
Natomiast mam dobra kolezanke ktora prawie do konca ciazy nie wiedziala czy to chloak czy dziewczyna bo nonstop sie odwracalo ... Przed narodzinami ( jakos miesiac ) lekaz zobaczyl ze to bedzie chlopak. Urodzila sie dziewczynka
nie ma to jak ludzka ciekawosc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 1:29 pm Temat postu: |
|
|
U mnie od poczatku mowili ze dziewczynka ( marzylismy o chlopcu) ale i tak urodzila sie 12 maja dziewczynka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|