Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Choroby układu wydalniczego

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Gastrologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konio167

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Gru 14, 2008 2:26 pm    Temat postu: Choroby układu wydalniczego Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze mi ktos podac choroby układu wydalniczego ? Bo w necie nie ma takowych opisanych badz są pod innymi haslami. Uzywam google zeby nie bylo tyle ze rzadko kiedy choroba jest opisywana "choroba ukladu wydalniczego" zdaje sie na wasza znajomosc tematu z góry dziekuje i prosze o szybka odpowiedz Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Gru 14, 2008 7:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To może czas nauczyć się korzystać z google? Wink Przed chwilą wpisałam "choroby układu wydalniczego" i mi wyskoczyło sporo odnośników do artykułów...ale wróćmy do tematu.

Zacznijmy od tego : układ wydalniczy = układ moczowy

Choroby układu wydalniczego :
zapalenie pęcherza moczowego,odmiedniczkowe zapalenie nerek, białkomocz, kamica nerkowa, ostre toksyczne zapalenie nerek, uremia, nowotwory nerek, wysiłkowe nietrzymanie moczu, niewydolność nerek.

Jak o jakiejś zapomniałam to przepraszam, ale w necie na bank to znajdziesz.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Gastrologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1