Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chyba alergia

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Panek

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 9:19 pm    Temat postu: chyba alergia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od tygodnia moj braciszek ma mokry kaszel...zazywa na niego lek (Flavamend)... dzisiaj po 2 godzinach po spozyciu leku wypil szklanke coli a pozniej jak sobie siedzial przed telewizorem(w wygodnej pozycji) scierpla mu prawa reka i prawa strona twarzy...mam pytanie takie czy te spozycie napoju wplynela na scierpniecie???dodam jeszcze ze ma 14 lat i jest w wieku dorastania...rosnie chyba szybko...jedna wazna rzecz to jest to ze bardzo rzadko wychodzi z domu tylko siedzi przed komputerem i pozniej przed telewizorem...zazywa malo ruchu(chociaz jego do tego sie namawia)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak jest w takim wieku to mozę jacyś znajomi - albo dziewczyny :> to go powinno wyciągnać z domu Razz

Co do tego zdrętwienia, hmm raczej coca cola nie powinna wywoływać czegoś takiego. Jeżeli to stało sie raz to być może że to zbieg w czasie. Jeżeli jednak powturzyło by sie to (obojętnie czy też po coli czy kiedy indziej) to lepiej skonsultować to z lekarzem, możę być to problem z krążeniem.

Masz racje ruch dobrze robi, nie ten ekstremalny, ćwiczenia do doskonałości, po prostu wyjść z domu, chodźby godzinę dziennie na spacer z psem.

Wiem sam po sobie, też prowadze siedzący tryb życia, staram sie dziennie godzinę wyjść na spacer. Efekt po pewnym czasie zaskakujący, nie mam problemu z wagą, czuje sie dobrze, kłopoty z kręgosłupem mineły - gdy siedziałem to czasem czułem jak by sie rozczepiał, też siedze często w "wygodnych" pozycjach Wink czyli prawie leże).

Jest młody, pewnie szybko nawiąże kontakt z rówieśnikami trzeba go tylko troszke "podpuścić", fajna koleżanka z klasy, ulubiony sport, coś co by samo go zachęcało do wyjścia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1