Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szisza
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 12:10 pm Temat postu: Ciąża a marihuana |
|
|
Cześć...
naczytałam się sporo artykułów jak i forum na temat marihuany i ciąży. Ale dokładnie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie. Palenie marihuany w ciąży jest szkodliwe dla dziecka, na pewno.. to wiem.
Ale jeśli we wcześniejszym czasie paliło się marihuanę sporadycznie max 2 razy w miesiącu to czy jest ryzyko, że dziecku może to zaszkodzić ? Może mieć jakieś wady cielesne itp?
Nie chodzi mi o palenie w ciąży tylko dużo przed.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 12:40 pm Temat postu: |
|
|
wydaje mi się, ze nie. kumulacja nie jest toksyczna a podobno po ok. 3ech miesiącach jest usunięta każda ilość thc z organizmu. tak więc jeśli się odczeka tyle przed staraniami o dziecko, to spoko _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirror_bal
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 7:15 pm Temat postu: |
|
|
tez mi sie tak wydaje. chociaz coraz wiecej mowi sie o roznych toksycznych substancjach dodawanych do narkotykow z niepenych zrodel, ktore maja zgubny wplyw na nasze zdrowie w przyszlosci. jesli uwazalas to bedzie ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
insomia
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Moja koleżanka też paliła thc zanim zaszła w ciążę, ale dzidziuśurodził się zdrowy więc pewnie jakiegoś większego wpływu na płód to nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magiczna_istota
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 5:06 pm Temat postu: |
|
|
ja bralam ciezsze narkotyki przez zajsciem w ciaza i w czasie jak jeszcze nie wiedzialam ze w niej jestem. Naszczescie zorjetowalam sie w pierwszych tyg i mala jest zdrowa jak ryba. <odpukac> A ja teraz nawet nie pale papierosow ;] ! Wiec mysle ze to nie szkodzi za bardzo wazne by nie palic w ciazy. ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 9:51 pm Temat postu: |
|
|
a ja nadal będę się upierać przy swoim: wszystko zależy od organizmu - Twojego i dziecka.
jednym nie zaszkodzą w ogóle narkotyki i alkohol. u innych dojdzie do ciężkich wad płodu.
nie ma reguły. dlatego lepiej nie ryzykować i świadomie zachodzić w ciążę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolinaa86
|
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 2:52 pm Temat postu: |
|
|
insomia napisał: | Moja koleżanka też paliła thc zanim zaszła w ciążę, ale dzidziuśurodził się zdrowy więc pewnie jakiegoś większego wpływu na płód to nie ma. |
Jeśli się pali długo przed to chyba nie ma większego problemu, ale pewnie są takie osoby, które palą w trakcie i uważają, że nic nie zaszkodzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Młoda girl 17
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:31 pm Temat postu: |
|
|
Cześć mam takie ważne pytanko . Jakieś 2miesiace temu uprawiałam seks,pod wpływem alkoholu i niestety nie pamietam czy to było z zabezpieczeniem czy bez,popełniłam straszny błąd i teraz cholernie tego żałuje..... Nie wiem czy jestem w ciąży czy nie,za tydzień wracam do Polski,to zrobie sobie test,ale co do mojego pytania.... Jakiś tydzień temu paliłam trawke i strasznie sie zjarałam,miałam zawroty głowy,wymiotowałam,nie wiedjednym słowem,i ja właśnie w zwiąku z tym... Jak kobieta jest w ciąży to po jaraniu zioła może mieć taką fazę życia jaką miałam?? Tzn zawroty głowy,dreszcze,utrata świadomości?? Wcześniej paliłam od ponad roku stale,teraz nie pale od tamtego czasu tj tydzień........... Prosze o szybka odpowiedz...... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:39 pm Temat postu: |
|
|
No objawy zblizone do ciazy chociaz ... troche sie dziwie ze jeszcze testu nei zrobilas... nie wiem czy wiesz ale jesli podejrzewasz ciaze, to powinnas zaczac dbac pal licho o siebie ale o to malenstwo. A byc moze to tak jak z papierosami... jak nie palisz a zaczniesz po długiej przerwie to potem masz "skutki uboczne" jak po kazdym wielkim swinstwie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Młoda girl 17
po pierwsze- zrób test. jeśli nie możesz zrobić go wcześniej to przynajmniej wstrzymaj się z wszelkimi używkami.
trudno określić czy czy objawy są spowodowane ciążą czy za tym, że za dużo wypaliłaś i tak organizm zareagował.
jeśli podejrzewasz ciążę to znaczy, że od tamtego stosunku nie miałaś normalnego okresu, tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|