Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zab-kaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 12:52 am Temat postu: Ciąża biochemiczna (samoistne poronienie) |
|
|
spózniał mi sie okres
od jakis dwóch tygodni bolało mnie podbrzusze i piersi czułam sie strasznie zmęczona miałam
mdłosci i od trzech dni wymiotowałam jakby nie było objawy
ciąży wiec postanowiłam zrobic test... przedwczoraj w nocy zrobiłam i wyszedł pozytywnie rano zrobiłam drugi i niestety wynik
był juz negatywny dzis zrobiłam jeszcze jeden i tez wyszedł negatywnie i do tego dzisiaj zauwazyłam mocno brązowe plamienie i strasznie boli mnie podbrzusze.Juz sama nie wiem co mam myslec :( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 1:24 am Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie doszło do poronienia samoistnego. Najlepiej będzie jak udasz się do lekarza. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasialera
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 10:40 pm Temat postu: |
|
|
ja też tak miałam zrobiłam 2 testy i już się cieszyłam że jestem w ciąży nawet 2 tygodnie nie miałam miesiączki. U mnie to też było poronienie naturalne nie wiem dlaczego wystąpiło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 11:17 pm Temat postu: |
|
|
Czasem się zdarza że proces podziału zygoty nie zachodzi prawidłowo lub podczas zagnieżdżania coś jest nie tak i wtedy dochodzi do poronień samoistnych. Taka naturalna selekcja...
Na to niestety nic się nie da poradzić.
Często kobiety nawet nie wiedzą że były w ciąży... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gucia
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
Niestety tez tak miałam, byłam u lekarza, dostałam leki na podtrzymanie po tygodniu na usg ciągle nic nie było widać(a powinno być już widać) wiec lekarka odstawia te leki, po 2 dniach dostałam @ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Czasem niestety tak bywa, wg mnie to w pewnym sensie naturalna selekcja...
Znam osobe ktorej dziecko przestalo sie rozwijac w 8 tyg ciazy... konieczny byl zabieg.... gdyz dziecko obumarło... jest to wielka tragedia dla każej kobiety chcącej być matką... jednak nie wolno się poddawać Ta kobieta teraz znów jest w ciaży w 3 miesiącu i narazie wszystko jest ok Więc jak widzicie, warto próbować bo się udaje... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 12:52 pm Temat postu: |
|
|
niestety tak bywa. Najgorsze są pierwsze tygodnie kiedy wszystko sie kształtuje. Wystarczy malutki "błąd" i organizm może odrzucić zarodek. Czasami dzieje sie tak na samym początku i wtedy kobieta nawet nie wie ,że była w ciąży a czasami troszkę później. Zdarza sie tez tak,że dużo poronień występuje na przełomie 6-8 tydzień czyli w tygodniach w których kształtuje sie płeć. Znam przypadek kiedy organizm kobiety odrzucał wszystkie zarodki płci męskiej a kiedy ukształtowała się dziewczynka donosiła spokojnie ciąże. Natura jest nieobliczalna _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
efra
|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 12:13 pm Temat postu: |
|
|
ja na twoim miejscu bym poszla do lekarza . jesli wynik testu jest pozytywny wieczorem to rano mimo krwawienia tez musza wyjsc dwie kreski hcg nie spada w takim tepie w ciagu 12 godz. wiem bo mialam poronienie tydzien po panowanej miesiaczce bhcg mialam 260 a po poronieniu jak zrobilam badanie bylo 100 wiec najlepiej badanie krwi ,wtedy bedziesz wiedziala na 100 % czy bylas wciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|