Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
astraya
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 4:35 pm Temat postu: Ciąża>Hemoroid>Zatwardzenie>Ból>Krew |
|
|
Witam mam pytanie co robić z podanym problemem? Mimo, że mam 20 lat cierpię na hemoroidy (potwierdzone) od 3 lat.. Obecnie jestem w 7 tyg ciąży i wytrzymać nie mogę, każda kupa to dla mnie udręka Przepraszam za obrzydliwe słowa ale nie wiem jak to opisać aby było zrozumiale, Nigdy nie widziałam takiej "WIELKIEJ KUPY" i nie wiem jak to w ogóle się ze mnie wydostało Oczywiście ból, pieczenie podczas czuje jakby mi kamienie wychodziły stamtąd... Na papierze krew i to nie pare kropli tylko jakbym miala pokaleczony cały tyłek.. dziś się przeraziłam bo z papieru mi skapywało dosłownie, brak brudnego na papierze, tylko sama krew... w toalecie woda i stolec wszystko we krwi.. ginekolog mi wsadziła palucha i powiedziała żeby nie przesadzać, że to jest normalne ale ja się boje chodzić do toalety a wstrzymywanie nie jest dobre Czy jest jakiś sposób lub leki nie szkodzące ciąży? (nie jem słodyczy, czasem, żeby nie ciągło tak do papierosów jem czipsy solone lays, ale rzadko) dużo jogurtów, soków, zup nieostrych.. ) nie wiem skąd takie stolce Pomocy.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Za malo w Twojej diecie blonnika!!! Kup sobie otreby i dodawaj je np do jogurtow,ja tak robie,zeby sie zalatwic staraj sie jesc rzeczy wysokie w blonnik,pelnoziarnisty chleb,makaron,duuuzo owocow i warzyw,pij duzo WODY!!!! Jest tez syrop,ktory nazywa sie LACTULOSUM i mozna go pic w ciazy:) mi pomogl _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
astraya
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 3:04 pm Temat postu: |
|
|
czy ten syrop jest na receptę? czy mogę go dostać bez porady ginekologa ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2011 12:06 am Temat postu: |
|
|
Bez recepty.
Ja nie pytalam lekarza,tylko pani w aptece,potem uwaznie przeczytalam ulotke i juz:)
Ale duzo dziewczyn w ciazy wlasnie go poleca:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Posterisan także można brać w ciąży na hemoroidy, ale z własnego doświadczenia NIE POLECAM, bo w ogóle nie działa, a 10 czopków kosztuje 30zł :/
Stosuj płyn do higieny intymnej z kory dębu, myj nim także pupę, przyswajaj dużo błonnika żeby kupy nie były bolesne. Musisz jakoś przetrwać te 9 misięcy, a później trzeba się zmobilizować i usunąć operacyjnie te hemoroidy, bo jak one są duże i często krwawią, to marne szanse, że się ich pozbędziesz czopkami czy maścią. W miarę możliwości leż i śpij na boku - chodzi o to, że leżenie i siedzenie na 4 literach potęguje ból. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spange
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2012 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Na hemoroidy w czasie ciąży można brać bezpiecznie czopki procto emorect. Są na bazie naturalnych produktów i posiadaja kwas hialuronowy. Terapia trwa około dwóch tygodni. Już po kilku dniach czuć olbrzymia ulgę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta Podgórska
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 9:49 am Temat postu: Zaparcia |
|
|
Ja po ciąży miałam ogromny problem z zaparciami;/ Po prostu masakra. Koleżanka poleciła mi jeliton. Od kiedy go kupiłam problem znikł. I co najważniejsze to jest praktycznie sam błonnik bez żadnej chemii.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nika_234
|
Wysłany: Sob Sie 24, 2013 2:24 pm Temat postu: czopki!!! |
|
|
kobiety w ciąży nie mają lekko, oj nie ja co prawda nie miałam hemoroidów, całe szczęście, ale dopadły mnie straszne zaparcia, raz w tygodniu wizyta w kibelku i bardzo bolesne wypróżnianie się. Stosowałam czopki evaqu, regularnie. Sprawdziły się w 100 procentach. Są łagodne, działają miejscowo - nie wchłaniają się, a przy tym nie przeczyszczają, tylko delikatnie odrywają kał od ścianek jelita. Można je też stosować w przypadku hemoroidów. Na szczęście problem mam już całkiem z głowy, po ciąży zaparcia minęły |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|