Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:32 am Temat postu: |
|
|
ja nie rozumiem jak mozna zajsc w ciaze biorac regularnie tabletki? ... przeciez one maja za zadanie zahamowanie owulacji.. a nie pomoc w poczeciu... bez sensu dodatkowa gumka.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gaabii
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Tak, wiem. Ale nie ma przecież 100 % pewności, że nic się nie stanie..
Przyznam, że martwi mnie to bardzo i zastanawiam się wciąż czy nie udać się do ginekologa po receptę.
W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 3:07 pm Temat postu: |
|
|
To policz sobie prawdopodobieństwo że znajdziesz się w tych góra 2%... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Trans
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 12:11 am Temat postu: |
|
|
Witam, dzisiaj bolała moją dziewczyne chyba macica tak podejrzewamy. Tabletki bierze regularnie(juz 4-6mies) 21-22:30(raz zapomniała ale wziela po 11 godzinach i o nastepnej normalnej porze okres dostała<miesiac temu to bylo>)
Co może być przyczyną mocnego bólu macicy?
I co jest przyczyną bólu jajników podczas seksu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 12:52 am Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie infekcja. Niech idzie do ginekologa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
onlyme
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 4:41 pm Temat postu: Okres w przerwie 7-dniowej i ciąża? |
|
|
Witam. Mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, bo każdy ma inne zdanie na ten temat.
Biorę tabletki anykoncepcyjne około 10 miesięcy, współżyje z chłopakiem bez żadnych dodatkowych środków. W ostatniej przerwie między tabletkami dostałam okres i zaczęłam kolejny blister (dziś czwarta tabletka). Niepokoi mnie to, że od wczoraj czuję bóle podbrzusza, takie jak w czasie okresu.
Czy jest to możliwe, że mogę być ciąży mimo tego że dostałam krwawienie w czasie 7-dniowej przerwy?
Proszę o odpowiedź, bo jestem trochę zaniepokojona.
Dzięki z góry.
-----edit by nowicjuszka-----
Nie zakładaj nowego tematu jeśli istnieje pokrewny!
Przeczytaj regulamin forum!
Przyłączyłam do pokrewnego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli nie pominęłaś żadnej tabletki, nie brałaś leków które mogą obniżać skuteczność antykoncepcyjną to nie ma mowy o ciąży.
Idź do ginekologa bo może masz jakaś infekcję. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
onlyme
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 2:01 pm Temat postu: ciąża a tabletki antykoncepcyjne |
|
|
czy jak biorę tabletki anykoncepcyjne i dostałam okres, to mogę byc w ciazy? mimo tego krwawiena? prosze o odpowiedz.
NIE ZAKŁADAJ NOWYCH TEMATÓW JEŚLI ISTNIEJĄ POKREWNE!!!
Dostajesz ostrzeżenie!
Odpowiedź na swoje pytanie dostałaś wyżej!!! / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam wiele osob mowi ze nie moge byc w ciazy..jednak dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do laboratorium i zrobiłam test beta HCG..jutro wyniki..boje sie.. zostało mi jeszcze 8 tabletek anty. a ja mam nasilone objawy...tzn.sluz ciagnacy sie,bole brzucha podbrzusza, czesto sikam,czuje sie osłabiona ,mam wrazenie ze mam powiekszone migdałki..
jestem w ogromnym stresie ,probuje myslec pozytywnie...jednak sie nie udaje..pomozcie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Ale co my Ci możemy pomóc...Obejrzyj sobie jakiś film i sie połóż spać. Rano odbierzesz wyniki i sie przekonasz _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|