Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
baletudos Zbanowany
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 2:53 pm Temat postu: Ciemna Skóra |
|
|
Ostatnio zauważyłem że mam w niektorych miejsach ciemną skórę np. na pośladkach i na biodrach i tak samo na klatce piersiowej ciemna skore nie opalalem sie i nie wiemskad sie wzieloi pojawilomi sie tez gdzie nie gdzie czrwone krosteczki na posladkach i na nogach, az brzydkoto wyglada nie wiem czy to od tych włósków rosnacych czy to od ubran pranych w detergentach i chcialbym sie zapytac co zrobic zeby miec łandy koloryt skóry na ciele??? i aporopo o ta ciemna skore trzeba czesto robic peelingi ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Nie widzimy, nie wiemy. Przejdź się z tym do dermatologa.
Te krostki mogą być wynikiem zapalenia mieszków włosowych jeśli robią się w miejscu wyrastania włosa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baletudos Zbanowany
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 3:38 pm Temat postu: |
|
|
Aha, a te mieszki włosowe jest na nich specjalny krem?
Dodano po 28 sekundach:
a i jeszcze czmeu mam ciemna skore da sie to zlikwidowac pomozcie mi i przeczytajcie jeszcze raz moj post na gorze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Przecież napisałam -> do dermatologa musisz iść. Musi sprawdzić jaki to typ zmiany i przepisze odpowiednie środki.
Możesz spróbować po prostu odkażać zmienione chorobowo miejsca. I marsz do dermatologa. Jak zobaczy zmiany to wtedy zaordynuje odpowiednie leki. Można co prawda doraźnie zastosować pewne specyfiki, ale bez widoku zmian nic nie można polecić, bo może to zaszkodzić a nie pomóc. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baletudos Zbanowany
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 4:59 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka napisał: | Przecież napisałam -> do dermatologa musisz iść. Musi sprawdzić jaki to typ zmiany i przepisze odpowiednie środki.
Możesz spróbować po prostu odkażać zmienione chorobowo miejsca. I marsz do dermatologa. Jak zobaczy zmiany to wtedy zaordynuje odpowiednie leki. Można co prawda doraźnie zastosować pewne specyfiki, ale bez widoku zmian nic nie można polecić, bo może to zaszkodzić a nie pomóc. |
dokładnie
Dodano po 51 minutach:
A jeszcze.. czy mieszki włosowe to choroba skóry, czy skóra jest podrażniona???
Dodano po 6 minutach:
Chciałbym jeszcze dodać ze mam taki świerzb skóry, to może oznaczać że na skórze są jakieś bakterie?
Zapoznaj się z regulaminem forum!!Nie pisz całych postów wielkimi literami!!! / nowicjuszka
PS.
Przepraszam mi że się wtrąciłam ale patrzeć nie mogłam na to.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Mieszki włosowe to jest jedna ze struktur skóry a nie żadna choroba... Zapalenie mieszków włosowych to jest stan zapalny jak sama nazwa wskazuje...
Świerzb to choroba. Zapewne chodzi Ci o świąd...Świąd może oznaczać że występuje jakieś uczulenie, stan zapalny, albo po prostu naskórek jest przesuszony.
A bakterie znajdują się non stop czy Ci się to podoba czy nie.
Temat zamykam. Wszystko co mialo byc powiedziane to zostalo. Dalsza dyskusja jest bezcelowa.
Mala_mi _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|