Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mężatka86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 2:46 pm Temat postu: Clostilbegyt |
|
|
Witam wszystkich!Jestem tu 1raz.Mam do Was pytanie;czy któraś z Was zażywała taki lek CLOSTILBEGYT na stymulowanie owulacji?Ja go mam stosować od5-9dnia cyklu po pół tabletki.Czy miałyście po tym leku jakieś skutki uboczne itp.?Pozdrawiam i proszę o odpowiedź
---zmieniłam tytuł---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Stosowałam przez trzy cykle po jednej tabletce. Skutków ubocznych nie miałam ale lek tez niestety nie zadziałał. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedź!A miałaś robione kontrolne usg?Bo mi lekarz powiedział,że w razie jakbym się źle czuła,to ewentualnie mogę do niego przyjść na kontrole,ale wtedy prywatnie.Chciałam też zrobić testy owulacyjne,ale w tym wypadku to raczej nie ma sensu...:(Ps.Fajnie,że będziesz mama,jak my z mężem o tym marzymy,żeby zostać rodzicami,bo na razie jestem tylko ciocią(((((((((((((((((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 5:49 pm Temat postu: |
|
|
No to powiem Ci tak;) Lekarz zlecając CLO powinien przeprowadzać monitoring kontrolny ( usg) ponieważ trzeba sprawdzać czy lek w ogóle działa czy pęcherzyki po nim rosną , czy nie robią się torbiele( bo to bardzo częste). W razie gdyby dawka była za mała trzeba ja zwiekszyć ale to bez monitoringu nie sprawdzisz.
Konieczny jest monitoring cyklu przy stosowaniu CLO inaczej mozna brac i brać i albo sie uda albo nie . Moga powstac wielkie torbiele , mozna przestymulowac jajniki a wetdy to juz bardzo ciezko przywrócić je do pierwotnego stanu _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 5:59 pm Temat postu: |
|
|
Ja już nie wiem co robić może lekarza zmienić?Ale znowu od początku bym musiała zaczynać,bo nowy lekarz nie zna mojej sytuacji itp.Od 2lat staramy się z mężem o dziecko i nic już nam sił i nadziei brakuje!Strasznie mi to siada na psychikę!(((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
mężatka86
wprawdzie nowy lekarz nie zna Twojej historii ani wyników badań ale zawsze możesz wziąć swoją kartę i skserować- i wtedy dostarczyć ją nowemu lekarzowi.
skoro lekarz nie chce wykonywać badań (tylko prywatnie) to nie wiem czy jest sens trzymania się go. przecież w taki sposób może Ci tylko zaszkodzić ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mężatka86
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Gosia85 Boję się tylko,że tak będę chodzić nie wiadomo jak długo po tych lekarzach...ale pomyślę o tym dzięki;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|