Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 10:58 am Temat postu: CO Cię można spotkac przed porodem |
|
|
Słyszałam, że przed porodem lekarze robią lewatywa a na czas porodu podłanczają cewnik. Wiele moich znajomych mam właśnie tak miały ale mówią że to nie jest regułą. Tak samo jak nie jest regułą nacinanie krocza a wiele kobiet to miało i nie które z nich miały póżniej problemu z chodzeniem i za szwami a niektóre z nich tak. I chciałam zapytac jak to jest z tym nacinamiem(chciałbym tego uniknąc przy porodzie) , lewatywa i cewnikiem. Chciałabym was poprosic o to żebyśmycie mi opowiedziały co wy przeszłyście przy porodzie i jak to wyglądało. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwunia1986
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 11:26 am Temat postu: |
|
|
witaj
lewatywy nie mialam jak i rowniez cewnika,ale jak kobiety ktore dluzej lezaly na ginekologi to mialy..ja niestety nie mialam bo porod zaczal sie nagle i dlatego mnie to ominelo.
ale co do naciniania krocza to mialam i powiem szczerze,ze bolii potem faktycznie jest problem troszke ze szwami,ale idzie sie przyzwyczaic ja po tygodniu w sumie zapomnialam o tym ze jestem pozszywana i juz praktycznie normalnie funkcjonowalam,a wiec z mojego punktu widzenia to jest akurat do przezycia nie jest to takie straszne
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 11:44 am Temat postu: |
|
|
dzięki, a czy miałaś możliwośc odmówienia tego nacięcia?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwunia1986
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:30 pm Temat postu: |
|
|
nie wlasciwie nawet sie mnie nie spytali o zgode,ale pewnie stwierdzili,ze innego wyjscia niema |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 5:18 pm Temat postu: |
|
|
lepiej za wczasu naciac niz potem ma Ci popekac cos w srodku to tylko i wyłacznie dla Twojego dobra no i dziecka oczywiscie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyta76
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 8:14 pm Temat postu: |
|
|
ja tez nie mialam lewatywy i cewnika..no ale 3 szwy, odmowic naciecia nie mozna, no bo bobasek musi jakos wyjsc i czasami jest to konieczne, szwy troche bola przez 3- 4 dni, potem jeszcze ok. tygodnia je czujesz a potem to juz prawie nic, ale to nic w porownaniu z PORODEM!!! ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od szpitala i od rodzaju porodu. Jesli jest to poród naturalny to nie zakładają cewnika - to logiczne ale golą i robia lewatywę lub częstują czopkiem glicerynowym ale to też w zależności od szpitala.
Przy cesarskim cięciu jest zakładany cewnik i podawany czopek lub lewatywka. Ot tyle _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|