Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Co obniża skuteczność tabletek ?

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qwerty87

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2006 11:26 am    Temat postu: Co obniża skuteczność tabletek ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy tabl. takie jak Gripex lub saszetki Frevex obnizaja skutecznosc tabl. ?

Prosze o odp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Karolina86

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Wrz 09, 2006 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, tego rodzaju leki nie obniżają skuteczności tabletek.
Powrót do góry
qwerty87

PostWysłany: Sob Wrz 09, 2006 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Karolina86 napisał:
Nie, tego rodzaju leki nie obniżają skuteczności tabletek.

dzieki za odp. Smile

musze sie jakos ratowac bo mnie grypa dopada Smile

dziurawiec wiem ze obniza skutecznosc i antybiotyki i leki przeciwdepresyjne...

---------------------------------------

P.S szkoda ze Cie zablokowali na forum.antykoncepcja
Powrót do góry
Karolina86

PostWysłany: Nie Wrz 10, 2006 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma problemu Smile

Dokładnie tak jest, jak piszesz z tym dziurawcem etc Wink
Powrót do góry
katja
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 23, 2006 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy tygodniowe picie dziurawca moze bardzo mocno obnizyc skutecznisc tabsow?
Kochalam sie dzien po przestaniu picia, a dzien po stosunku zaczelam odczuwac bole jajnika jak podczas owulacji.. Czyli wszystko mniej wiecej w tym samych czasie i dniach Confused
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Sob Wrz 23, 2006 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem. Picie dziurawca moze nawet sprawic ze tabletki wogole nie dzialaja. Oczywiscie nie mowie o jednorazowym wypiciu tylko o piciu regularnym w sporych ilosciach.
Powrót do góry
katja
Gość

PostWysłany: Sob Wrz 23, 2006 6:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wlasnie to nie byl jeden kubeczek, ale codziennie pilam sobie przez caly dzien troche.. no i tak przez jakis tydzien, po czym od razu kochalam sie. Troche mnie niecierpliwia te jajniki..
Sama nie wiem co robic, bo chcialam odstawic teraz tabletki i przedyskutowac z narzeczonym kwestie dziecka, wiec mysle ze gdybym byla w ciazy to nic by sie nie stalo, ale mimo wszystko jakos sie denerwuje..
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Paź 11, 2006 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy ketoprofen (w postaci kapsulek ketonalu badz żelu febrofen) może obnizac skutecznosc? niestety nie mam sie teraz jak skontaktowac z lekarzem a musze brac te leki i zastanawiam sie czy moga obnizac skutecznosc... wydaje mi sie ze nie aczkolwiek prosze o odpowiedz kogos kto sie bardziej na tym zna;) bardziej w sumie obawiam sie stosowania leku nasennego stilnox (zawiera winian zolpidemu) bo z ulotki zrozumialam ze dziala to jak benzodiazepiny??(klania sie umiejetnosc czytania ze zrozumieniem;]) prosze bardzo kogos o odpowiedz:(
Powrót do góry
barbra

PostWysłany: Sob Gru 09, 2006 10:46 pm    Temat postu: :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.. cilest biore juz okolo miesiaca (koncze pierwsze opakowanie).. ostatnio mialam urodziny i chcialam wypic drinka ze znajomymi (jednego malego) niestety cilest bralam o godzinie 18:30 wiec przenioslam
sobie wziecie tabletki o jakies 2-2,5h ALE WZIEŁAM..nie chcialam aby tabletka weszla w jakas reakcje z alkoholem..nie wiem natomiast czy to nie byla zbyt mała przerwa miedzy wypiciem alkoholu a wzieciem tabletki.. ostatnio tez kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia (jakies 6dni po tym zdarzeniu).. proszę o pomoc... Sad
Powrót do góry
agatii84

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 11:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Ja mam takie pytanie ponad dwa tygodnie temu zaczełam drugie opakowanie diane 35 i po pierwszym opakowaniu w 7 dniowej przerwie dostałam krawawienie i osmego dnia zaczełam drugie opakowanie a wiec to oznacza ze tego pierwszego dnia jak zaczełam drugie opakowanie po 7 dniwoej przeriwe to jestem juz zabezpieczona???i czy krem clotrimazolum obniza skutecznosc tabletek anty/Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2