Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
andzia1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 5:08 pm Temat postu: Co podawaC 4-miesięcznemu dziecku do jedzenia? |
|
|
Witam Mam na imię Anka i mam 4-miesięcznego synka.Mam pytanie:Czy to normalne że mój synek pije mleczko na żądanie i wypija przy tym 220ml.?A daje mu mleko krowie 3,2% rozrobione z wodą?A tak pozatym to daje mu też deserki owocowe Czy poza tym moge dawać nu coś jeszcze?To pierwsze moje dziecko i za bardzo nie wiem co moge podawać maluszkowi.Pomużcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 5:16 pm Temat postu: |
|
|
nie mam dzieci, ale mleka krowiego chyba nie bardzo powinnaś dawać. podobno do 5ego miesiąca powinno się karmić tylko piersią na żądanie a posiłki dodatkowe dopiero po 5tym miesiącu. no chyba że dziecko nie ssie lub matka ma problemy z karmieniem - wtedy mleko następne _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monika26.81
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
witam ja mojemu dziecku do roku podawalam mleko modifikowane a od 4 miesiaca zaczełam po mału podawac gotowaną marchewke,ziemniaka,jabłko a do picia sama robiłam sok z jabłka i marchewki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 11:16 pm Temat postu: Re: Co podawaC 4-miesięcznemu dziecku do jedzenia? |
|
|
andzia1 napisał: | Witam Mam na imię Anka i mam 4-miesięcznego synka.Mam pytanie:Czy to normalne że mój synek pije mleczko na żądanie i wypija przy tym 220ml.?A daje mu mleko krowie 3,2% rozrobione z wodą?A tak pozatym to daje mu też deserki owocowe Czy poza tym moge dawać nu coś jeszcze?To pierwsze moje dziecko i za bardzo nie wiem co moge podawać maluszkowi.Pomużcie |
takie male dziecko nie powinno jeszcze dostawac mleka krowiego,powinnas podawac Mu mleko modyfikowane odpowiednie dla wieku,no i mozesz podac ugotowana marchewke,ziemniaka,kawalek skrzydelka z kurczaka,deserki.a potem powoli wprowadzaj kolejne produkty np.brokuly.tylko nie podawaj narazie selera i pitruszki bo czesto uczulaja:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monika26.81
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:07 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem za wcześnie jeszcze na mięso z kurczaka i wogule to gdzieś od piątego szustego miesiąca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:11 pm Temat postu: |
|
|
jesli dziecko jest na sztucznym mleku to sokojnie mozna pomalu wprowdzac jakies skrzydleko z kurczaka,oczywiscie zaczac od ziemniakow z marchewka i po kilku dniach mozna dodac troszke mieska |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewa
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 9:14 pm Temat postu: |
|
|
monika26.81 napisał: | witam ja mojemu dziecku do roku podawalam mleko modifikowane a od 4 miesiaca zaczełam po mału podawac gotowaną marchewke,ziemniaka,jabłko a do picia sama robiłam sok z jabłka i marchewki |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
natusiaw
|
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 10:16 am Temat postu: |
|
|
Krowie mleko jest dla takich małych bączków nieodpowiednie, gdyż zawiera niewłaściwe ilości białka. Zapewne nie jest ono sycące dla Twojego maluszka, skoro już w 4 miesiącu wypija 220 ml. Jednak synek może już być tak przyzwyczajony do takiego mleczka, że zmiana na mleko modyfikowane może okazać się niemożliwa, poza tym obawiam się sensacji żołądkowych... Mięsko z kurczaczka, indyczek - jak najbardziej Poza tym, jak pisały moje poprzedniczki, marchewka, ziemniaczki, brokuły no i oczywiście soczki i deserki - najbezpieczniejsze są jabłkowe i marchewkowe, ale można już podawać owoce leśne (ostrożnie!!! Moją córeczkę bardzo uczulają). A może kleik ryżowy? Życzę wszystkiego dobrego!!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czarnulqaa
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:08 am Temat postu: |
|
|
moj synek ma 2 miesiace i potrafi mi zjesc 240 ml
150 zjada zawsze...
od 4 miesiaca mozesz wprowadzac marchewke ziemniaczki itp...
najlepiej idz po porade do lekarza ktory opiekuje sie twoim dzieckiem...
on najlepiej ci doradzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fulik
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 12:02 am Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie nie powinnaś podawać mleka krowiego, tylko modyfikowane. Mleko krowie można podawać w postaci jogurtów, albo deserków z twarożkiem po 6 miesiącu życia (polecam mus z owocami leśnymi i jogurtem Gerbera). W tym wieku możesz powoli zacząć wprowadzać warzywa lub kleik ryżowy lub kukurydziany |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|