Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JOlsza01
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 2:40 am Temat postu: Co robić jak odpadną strupki po ospie wietznej? |
|
|
Co robić jak odpadną strupki po ospie wietznej i zostaną czerwone ślady i dziurki pomimo, że dziecko nie drapało?
Moja córeczka ma 5 lat i bardzo mocno ją zsypało, również na buzi. Po prawie 4 tydodniach zeszły stupy, ale gdzieniegdzie, również na buzi zostały dołki. Na razie są to bardzo świeże ślay, ale wyglądają potwornie...
zastanawiam się, cz nie smarować ich jaimiś maściami typu contratubex...?
może ktoś ma jakieś doświadczenia? czy dołki zejdą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 10:57 am Temat postu: |
|
|
Ja polecam masc Tointex tylko nie jestem pewna czy mozna ja stosowac na takie do konca nie zagojone ranki. Musialabys podejsc do apteki i sie zapytac.
Najlepiej to wogole wlasnie isc do apteki powiedziec ze szukasz masci na plamy i blizny pozostale po ospie wietrznej. Juz oni Ci doradza. Te aptekarki\aptekarze wiedza w takich sprawach nie jednokrotnie wiecej niz lekarze.
W ostatecznosci zostaje dermatolog ale mysle ze to nie bedzie konieczne, mysle ze wszystkiego dowiesz sie w aptece |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 2:28 pm Temat postu: |
|
|
ja w przeciwieństwie do koleżanki wyżej nie polecam TOINTEXU, iż preparat ten jest dośc silny jak na 5 letnia dziewczynkę. Na pudełku jest napisane, że poniżej 11-go roku życia trzeba skonsultowac się z lekarzem.. Nie stosuje się tej maści na głębokie rany, a Twoje córeczka takie ma. dołki. Proponuje porady lekarza, który zobaczy stan twarzyczki Twojej córeczki pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Oj przepraszam za wprowadzenie w blad, przeoczylam fakt ze twoja coreczka ma jedynie 5 latek
Dzieki za sprostowanie nastja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 7:42 pm Temat postu: |
|
|
ja też tointexu bym tutaj nie polecała. myślę, że można łagodzić alantanem a na bardziej zagojone rany cepan lub contratubex. no i też myślę, że warto dopytać się jeszcze farmaceutki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
JOlsza01
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 8:30 pm Temat postu: bardzo dziękuję za pomoc i podpowiedź |
|
|
bardzo dziękuję za pomoc i podpowiedź; zakupiłam contractubex, poleciła mi go również farmaceutka.
zaczęłam wczoraj smarowć dołki na buziaczku córeczki, mam nadzieję, że nie będzie po nich śladu..
na pewno Wam powiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|