Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Co to może być?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mloda01

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 8:47 pm    Temat postu: Co to może być? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam 16 lat, 58kg wagi i 160cm wzrostu,
Od jakiegoś czasu jest mi strasznie gorąco, dusi mnie w klatce piersiowej, mam trudności z oddychaniem, zawroty i bóle głowy, trzęsą mi się ręce, czuję zmęczenie, senność, osłabienie.
(Od grudnia 2012 do marca 2013 chodziłam do lekarza na jego prośbę)
W grudniu lekarz stwierdził, że mam stan zapalny wyrostka.
W styczniu miałam badaną krew i mocz - wszystko było dobrze.
W lutym lekarz stwierdził skoki ciśnienia.
W marcu byłam zrobić EKG i z badań nic nie wyszło, ale dla bezpieczeństwa lekarz doradził mi branie Magnezu i Melisy (mam w tabletkach).
W ostatnim czasie nie mam żadnych stresów.

Nie chcę iść ZNOWU do mojego lekarza bo jak to będzie wyglądało, ale nie chcę też zmieniać(do pełnoletności).
Mam iść do jakiegoś specjalisty czy może zgłosić się do szpitala? Co mam robić?... Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pasta

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 8:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli tak, początkowe objawy mogły wskazywać anemię, jednak przyjmując Magnez i inne witaminy, oraz po przebyciu takiej serii badań, jest to wykluczone. Być może to jakaś choroba płuc? A czy gdy np: denerwujesz się, serce bije Ci szybciej, bądź objawy pogarszają się?

Udaj się do jakiegoś prywatnego lekarza, specjalisty - rodzinny tutaj mało wskóra, w ostateczności udaj się faktycznie do szpitala, to są poważne objawy, nie jakieś błache, więc tego nie bagatelizuj:)

Pozdrawiam
Powrót do góry
Legnarek

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 9:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm, ten lekarz nie wie sam co mówi w takim razie, co jakiś czas stwierdza coś innego i Gania Cię w nieskończoność, udaj się do jakiegoś porządnego specjalisty, takich spraw nie można bagatelizować, więc nie masz na co czekać, tak długo chodzić, leczyć się i do końca, nie wiedzieć co się z własnym organizmem dzieje, w tych czasach jest to nie na miejscu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1