Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sandry1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 11:03 pm Temat postu: Co to za krosty? |
|
|
Ostatnio na moich rękach pojawiły sie małe krosty. Wygląda to jak ukąszenie komara, ale to na pewno nie komar. Są twarde i czerwone, czasami swędzą a na dodatek utrzymują się dosyć dlugo. Pozniej robią sie strupki. Staram sie ich nie dotykac i nie drapać. Wyskakuja głównie na palcach na dłoni i na łokciu i ramieniu. Nie wiem czy coś przemawia do was co napisałam, ale byłabym wdzięczna za odpowiedź, co to może byc? jakaś wysypka?? uczulenie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Podejrzewam, że to alergia pokarmowa... miałam tak samo i w tych samych miejscach, takie same objawy. Jestem uczulona na jakiś tam składnik...
Ale to tylko moja myśl. Najlepiej będzie jeżeli się wybierzesz do dermatologa, bo być może to zupełnie co innego.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 4:30 pm Temat postu: |
|
|
czasami występują podobne po spożyciu leków..
Może jakieś przyjmujesz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babsi
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Z podobną sytuacją już się spotkałam. Pewna osoba miała podobne objawy co twoje jak się później okazało powodem było używanie detergentów w bezpośrednim kontakcie ze skórą podczas prania, sprzatania itd. To wskazuje na reakcje alergiczną |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sandry1
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Nie przyjmuje żadnych leków a środki chemiczne to używam wiadomo do sprzątania domu. Poza tym raczej nic mi do głowy nie przychodzi od czego mogą mi wychodzic krosty. Kiedy nie zapominam to wypijam jedną saszetkę dziennie Calcium. Kiedyś zalecił to lekarz na osłabienie. Nie wiem czy może od tego to uczulenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dorcia87
|
Wysłany: Pon Sie 28, 2006 6:43 pm Temat postu: Mi również wyszło jakieś uczulenie...mam ślady jakby po ukąs |
|
|
Mi również wyszło jakies uczulenie...na całym ciele mam ślady jakby po ukąszeniu komara ! Na początku gdy mialam ich mniej trzymalam sie tej wersji,ze to ukąszenia.Teraz mam coraz wiecej tych śladów,pęcznieją jakby i robią się lekko żółte.Prosze pomozcie mi i powiedzcie co to jest ?????? Nie mam pojecia od czego mi to wyszło..? Od kilku dni się udchudzam i stosuję pewną dietę..czy to może uczulenie na pokarm ?? Jestem teraz w pułapce jeśli to przez tą dietę jest to wywołane,a chce bardzo schudnąć i juz są tego efekty ale znowu jak te uczulenie mam od tego jedzenie to nie mogę dłuzej prowadzic tej diety :/ Co mam robić? Byłabym bardzo wdzięczna za serdecznie wskazówki !!!!
Pozdrawiam i życze wszystkim zdrówka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 1:15 pm Temat postu: |
|
|
spotkalam sie kiedys z opisem podobnych objawow, nazywalo sie to "wybroczyny"
powody moga byc rozne, w tym troche bardziej powazne niz zatrucie pokarmowe
mysle ze lepiej wybrac sie do lekarza, nawet na wszelki wypadek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna-23
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Mam takie same krosty - twarde, czerwone, jak po ugryzieniu przez komara. Nie wiem co robić... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 3:51 pm Temat postu: |
|
|
kup wapno. najprawdopodobniej to alergia. możena smarować kremami bezzapachowymi. najlepiej dla skóry atopowej.
tez powinnaś się zastanowić, czy zjadłaś coś od czego mogłabyś dostac alergii, czy może jakiś nowy kosmetyk, mydło, krem, balsam, środek do mycia naczyń? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Emilka jestes z zawodu lekarzem?? dermatologiem? bo zauwazylam w Twoich postach ze duza wiedze posiadasz, jakich lekow uzywac i do czego.
pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|