Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agide
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 6:26 pm Temat postu: cystouretrografia u 5 miesiecznego dziecka |
|
|
Bardzo proszę o poradę, czy poddać dziecko cystouretrografia. Synek obecnie jest zdrowy. Przez 3 miesiace miał bakterie coli (przyniesione ze szpitala, wykryte po 3 miesiacach). Obecnie posiew moczu jest jałowy. Badanie USG nie wykazało zmian w nerkach. Lekarz, podczas rutynowej kontroli zaproponował cystometrografię, tak dla świętego spokoju. Nie chcę przysparzać dziecku cierpienia. Proszę o radę.
Ostatnio zmieniony przez Agide dnia Nie Lis 16, 2008 5:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Czy chodzi Ci o cystoureografię ?? bo o cystometrografii nie słyszałam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agide
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 11:41 pm Temat postu: cystouretrografia |
|
|
anetka napisał: | Czy chodzi Ci o cystoureografię ?? bo o cystometrografii nie słyszałam |
Dokładnie o cystouretrografię. Sorry, nie mogłam odczytać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 11:51 pm Temat postu: |
|
|
No więc wszystko zalezy od Ciebie. badanie nie jest bolesne - troche nieprzyjemne podczas zakładania cewnika (ale to tylko na czas badania). w jakim wieku jest syn?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:15 am Temat postu: |
|
|
anetka, 5 miesięcy - jest w temacie ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:48 am Temat postu: |
|
|
Hehhe emilko dzięki
Jeśli to dziecko 5 miesięczne to tym bardziej bym się nie wahała. Dziecko nie będzie pamiętać o nieprzyjemnościach . Cewnik posmarowany jest żelem znieczulającym...
Wszystko zalezy od Pani, ja do niczego nie zachęcam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agide
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:51 am Temat postu: |
|
|
anetka napisał: | No więc wszystko zalezy od Ciebie. badanie nie jest bolesne - troche nieprzyjemne podczas zakładania cewnika (ale to tylko na czas badania). w jakim wieku jest syn?? |
5 miesięcy. Trochę czytałam o tych badaniach. Wykonują je dzieciom z poważnymi problemami nerek, układu moczowego itp. Mój synek był tylko zakażony bakteriami coli. 1 raz. I był dokładnie przeleczony antybiotykami. Kilka razy miał wykonywany posiew moczu - cały czas jest jałowy (od 2 miesiecy). Infekcja nie wraca. Boję sie ewentualnych powikłań (zdarzaja się), urazu psychicznego etc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|