Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anitaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 4:41 pm Temat postu: Czas trwania przerwy |
|
|
Witam, brałam tabletki Cilest przez 8 miesiecy, 13 kwietnia powinnam zacząc kolejne opakowanie jednak postanowiłam zrobic sobie przerwe, tylko nie wiem jak dluga ma byc ta przerwa? czy jesli rozpoczne nowe opakowanie jak dostane pierszwy okres po odstawieniu tabletek to nic sie nie stanie? czekam na okres z odstawienia jednak nie wiem czy tak mozna czy lepiej zrobic sobie dluzszą przerwe.
A wogole to ile sie czeka na okres z odstawienia tabletek, wiem ze zanim sie wszystko unormuje to troszke trwa. Czekam na wasze opinie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia_007
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez boire pigółki i z tego co wiem to trzeba robic przerwy co 10 miesiecy.przerwa musi trwac co najmniej 2 miesiace zeby chociaz jeden cykl był normalny.własnie zrobiłam przerwe i czekam na okres no i powinnam juz dostac ale nadal nie mam tylko sie denerwuje ale ja juz biore tabletki około połtora roku i dopiero zrobiłam pierwsza przerwe przerwe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia_007
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 5:38 pm Temat postu: przerwa w braniu tabletek |
|
|
Zrobiłam przerwe w braniu tabletek i powinnam juz z tydzien temu dostac okresu ale nadal czekam.Denerwuje sie strasznie czytałam ze podobno to normalne ale...
----edit by emilka----
temat został przeniesiony do tematu "czas trwania przerwy" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Napewno nie masz sie o co martwic! Kiedys jak bralam tabletki jednak krotko bo tylko jedno oapkowanie i je odstawilam to okres dostałam z tego co pamiętam po jakims poltora miesiącu. A wracając do mojego wczesniejszego pytania to też slyszałam ze trzeba zrobic dluższa przerwę po odstawieniu tabletek, skonsultuje sie jeszcze z moim ginekologiem ciekawego co on mi powie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam, dzis pojawilo sie u mnie krawienie a przeciez odstawilam tabletki, teraz by przypadala przerwa jak bym dalej brala tabletki wiec rozumiem ze organizm dalejc mysli ze ja biore te tabletki?? kurcze sama nie wiem, czy moze jest to normalamy juz okres?ale piersi mnie nie bolą jak zawsze gdy mialam okres,wiec juz sama nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia_007
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Anitko ja jak brałam tabletki to nie miałam zadnych bólów brzucha cz nabrzmiałych piersi a jak zrobiłam przerwe to moj organizm normalnie zwariował.Przy pierwszym okresie,odrazu po odstawieniu tabletek,bolał mnie przych i piersi a na dodatek miałam długi okres co mi sie wczesniej nie zdarzało.poprostu tabletki antykoncepcyjne to hormony i roznie nasz organizm reaguje takze sie nie mart:)Twqój organizm musi sie znowu przyzwyczajic do naturalnego cyklu i rozne dolegliwosci moga ci przy tym dokuczac:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki, no juz przestałam sie martwic ale zaczynam zalowac ze odstawilam te tapsy poniewaz moj organizm przezywał prawdziwą rewolucje, mialam ataki gorąca, wysokie ciśnieniew, serce mi waliło jak oszalałe, mdlosci,mozna by bylo jeszcze wymieniać poszlam do lekarza i mowil ze trzeba czasu zeby to sie unormowalo wszystko, teraz jest juz lepiej troche ale jak tylko dostane okres to zaczynam znów brac tablety bo jest tyle zalet np glowa mi sie tak nie przetluszczała jak teraz po odstawieniu i wogole. Wiec czekam na drugi okres i znow bede brac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|