Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kostka Lodu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 28, 2006 9:40 am Temat postu: Czemu tyle śpię? |
|
|
Od jakiś dwóch tygodni dziwnie się czuję. Najbardziej martwi mnie fakt, że jestem osobą, której sen nie jest twardy i która nie potrafi spać długo, a ostatnio dochodzi do 12 godzin w nocy. W dzień też super wyspana nie jestem. Do tego powróciły moje bóle głowy, nawet nasilone, pulsujący ból nie daje mi myśleć ani normalnie funkcjonować. Zdarza się, że mam zawroty głowy, kołacze mi serce i jestem bliska omdlenia . Mam zatem pytanie czy może dieta jakoś wpłynąć na ograniczenia snu? Pije coprawda dwie kawy dziennie, ale już przestały działać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zoska
|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 12:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj mam ten sam problem moze musimy isc do lekarza zeby nam pomogl wiecej musimy uprawiac sportu i przebywac na swiezym powitrzu powodzonka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dobry_duszek
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2007 12:52 pm Temat postu: Czemu tyle śpię? |
|
|
Skoncz z kawa i spaniem przez pol doby. To moja rada. Te klopoty z kolataniem serca moga sie wziac wlasnie od kofeiny. Mozesz miec jakies klopoty z cisnieniem. Do tego wyplukuje Ci <podobnie jak herbata> mazgez z krwi- co moze byc przyczyna zawrotow glowy. Sprobuj spac przez 8-9 godz na dobe. Przecietnie tyle potrzeba aby zregenerowac organizm. Kladz sie i wstawaj o tej samej porze. Wiem, ze to glupio brzmi, bo po co spac krocej skoro i tak sie nie wysypiam? Ale uwierz mi to moze byc przyczyna. Zbyt dlugi sen tez nie ma dobrego wplywu na nasze samopoczucie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Mar 14, 2007 8:33 pm Temat postu: |
|
|
po 1 kofeina odpada jako pobudacz. Kofeina podnosi Ci nagle cisnienie ale po jakims czasie cisnienie spada Ci i to znaczaco...
Jakie cisnienie masz ?
moja dziewczyna tez tak miala.. wiem - teraz wszedzie sie tego doszukuje ale coz idz do ogolnego zapewne skieruje Cie do neurologa i zrob badanie serca. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia.sta
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 4:39 pm Temat postu: |
|
|
poza tym, jak pisze dobry_duszek że kawa wypłukuje magnez to także żelazo i to znacząco, co może wpływać na ospałość, bóle głowy, brak koncetracji a w konsekwencji anemie --> wiem, bo miałam, zmieniłam styl życia i jest dużo lepiej. Kawa jest ok. ale nie stale i nie w takich ilościach. W tym momencie może Ci być trudno z nią skończyć bo byc może Cie uzależniła ale postaraj się - no i koniecznie idź do lekarza, na poczatek powinien zlecić Ci zwykłą morfologie, poziom żelaza i potasu (ten wpływa na prace serca) i może na tym się zakończy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Taco
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Też mi to podchodzi pod anemię. Jedz więcej mięska, bo w nim jest dużo żelaza, a na niedobór magnezu dobra jest... czekolada:D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
visenna
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 7:34 pm Temat postu: |
|
|
ja lykam magnez 3 razy w tygodniu, bo kawy troche pije, w pracy stres i zaczely mnie nekac kurcze lydek. ale tez slyszalam ze go nie mozna za dlugo brac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Magnez Ci nie zaszkodzi. Szczególnie jeżeli chodzisz do szkoły, potrzebujesz dużo wysiłku fizycznego i psychicznego, to MG się przyda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 6:23 pm Temat postu: |
|
|
kofeina wyplukuje magnez z organizmu.
A jak juz magnez to w parze z bodaj wapniem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
poranek
|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:52 am Temat postu: |
|
|
Wg mnie te dolegliwosci to raczej wyglada na obnizony poziom cukru we krwi.
Zrob badania w tym kierunku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|