Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czerniak?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 7:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Solarium? Question Nie widzę tutaj zaniepokojenia. Oglądaj go częściej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mikmik

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dermatoskop w dłońVery Happy hehe a tak na poważnie to jaki charakter ma ten pieprzyk? jest tak jak by luźny i sie zrywa co jakis czas? obserwowałes krawędzie? są zaczerwienieone zaognione nieregularne? albo coś w tym klimacie jakieś anomalia?
Powrót do góry
Hero

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie zrywa sie. Krawędzi nie ma zaczerwienionych, ale kolor "odróżnia" go od skóry. Raczej nie jest nieregularny, tylko ciemny kolor nie jest równomiernie rozłożony po całym pieprzyku
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jeszcze nic strasznego ale jeżeli bardzo Ci to przeszkadza idź do dermatologa do przychodni pwiedz żeby to dermatoskopem oglądnoł i że zależało by Ci na wycięciu tego, ja bez gadania dostałem skierowanie(chociaż mój pieprzyk był normlany acz kolwiek zrywający sie ale nie wykazywał żadnych zmian) poszedłem do poszedłem do chirurga onkologa i wszystko krótko i na temat z bomby wycioł i po sprawie tylko musisz być na żółtacze szczepiony;)
Powrót do góry
Hero

PostWysłany: Sro Paź 31, 2007 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I do pieprzyka dołączyła ciemna planka w ustach. Zaczynam się bać bo wszystkie objawy jakie mam wskazują na tą chorobę. Jak szybko może sie to dziadostwo rozwijać?
Powrót do góry
agatino

PostWysłany: Wto Sty 15, 2008 11:46 pm    Temat postu: Czy to czerniak???Pomóżcie!!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,bardzo prosze o pomoc,bo moja psychika podupada ;/ Jakies 2 lata temu na klatce piersiowej zauwazylam u siebie 2 iperzyki ,po jakims czasie jeden sie zredukował a ten drugi troszke urósł i osiagnol wielkosc 3mm/3,5-4 bylam u dermatologa on mi dal skierowanie na usuniecie,ale gdy poszlam do chirurga ten powiedział ze kobieta ktora dała mi to skierowanie ma sie lepiej przyjrzec ile ona ma takich pierzykow,chirurg ten byl niemily i w ogole "anty"nastawiony,z niechecia zapisal mnie na poniedzialek<bylam w piatek>Ale przestarszylam sie i nie poszlam Sad moze glupio zrobilam ale teraz zameczam sie tym pieprzykiem,mam wrazenie ze jest w w niego ciepło i co tylko...jak juz wczesniej wwpominala ma ok 3-4 mm jest owalny ciemniejszy niz wszystkie brzegoi ma raczej regularne chociaz jak tak na niego teraz patrze to nie do konca ;| w swoim srodku ma mikroskopijna kropeczke z ktorego wyrasta blond włosek ;|Mam 21 lat jasna karnacje niebieskie oczyi strasznie sie boje najgorszego.POMOZCIE MI prosze,moze wypowie sie na ten temat jakis lekarz???

Pozdrawiam

----edited by emilka----
brr, proszę nie pisać całych postow pogrubioną czcionką, bo bolą oczy aż
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Sty 15, 2008 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekarzy na tym forum raczej nie ma... Ja poszlabym jeszcze raz do dermatologa ktory uwaznie obejrzy ten pieprzyk i zadecyduje co dalej .

Powrót do góry
agatino

PostWysłany: Wto Sty 15, 2008 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale czy w takim przypadku nie liczy sie azdy dzien Sad??Mam przed soba wizje smierci tyle sieo tym naczytalam w internecie...
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Sty 15, 2008 11:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdyby liczyl sie każdy dzien to nie pisałabyś tutaj na forum tylko poszłabyś zaraz do lekarza. Nikt tutaj nie powie Ci nic innego niz ja. My nie widzimy Twojego pieprzyka i nie wiemy co sie z nim dzieje...

Powrót do góry
agatino

PostWysłany: Sro Sty 16, 2008 12:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro pojde do lekarza jeszcze raz...lepiej dmuchac na zimne,ale nie jest to latwe,trzeba potem czekac na wyniki badan histopatologicznych,a to jest ogromny stres,boje sie tego
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3