Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gargulinka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 2:29 pm Temat postu: Częste biegunki |
|
|
Witam. Od kiedy odstawiłam dziecko od piersi, moje maleństwo ma ciągłe biegunki. Boję się dawać mu antybiotyki, bo słyszałam, że mogą wpłynąć jeszcze gorzej. Czy znacie może jakieś dobre sposoby, na biegunki u rocznego dziecka? Proszę o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kostonica
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 3:04 pm Temat postu: |
|
|
zawarłaś dość mało informacji. czy przyjmujesz jakieś leki? swoje dziecko leczyłam nifuroksazydem, chociaż ostatnio wyczytałam, źe teoretycznie to nie dziala na dluzsza mete i lepiej podawać probiotyki. poczytaj sobie uwaznie na temat tych lekow: -----Linki spoza biomedical.pl są zabronione!!!Przcezytaj regulami forum!!!----- , mozesz też przejżeć wypowiedzi lekarzy na temat leczenia biegunki u małych dzieci -----Linki usunęłam / nowicjuszka-----
podobno odstawienie od piersi może pociągać za sobą takie dolegliwości, ale eksperci zalecają, żebyś upewniła się, czy dziecko przybiera na wadze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gargulinka
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 4:25 pm Temat postu: |
|
|
To może powinnam wrócić do karmienia? Mam jeszcze pokarm, dziecko odstawiłam bardzo niedwno, głównie dlatego, że byłam już bardzo zmęczona karmieniem, ale może to zbyt egoistyczne z mojej strony? Może odstawiłam za wcześnie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whitewine
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Moja matka na przykład karmiła mnie przez prawie 3 lata i zawsze powtarza, że to badzo zdrowe, że dziecko nie choruje i dobrze się rozwija. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gertru
|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja sądzę, że skoro masz pokarm to nie powinnaś jeszcze przestawać. Zobacz czy biegunki wtedy znikną |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|