Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 10:38 pm Temat postu: Częste zapalenia płuc,powiększone węzły chłonne-dziecko 8lat
błagam o odpowiedż bo chyba oszaleję mój synek ma 8 lat i często choruje przechodził 2 razy ospę wietrzną 2 w pażdzierniku po dwóch tygodniach od ospy przyszło zapalenie płuc zauważyłam też powiększone węzły chłonne szyjne dodam ze to już kolejne zapalenie płuc po serii 15 zaszczyków wyzdrowiał ale od świąt bożego narodzenia są dni kiedy ma temperature 36,6 -a inne 37,5 ostatnio był ważony 30 listopada i ważył35,700 a teraz niecałe 32 kg miał robione badania :morfologia dobra kał na pasożyty ujemny (2 lata temu miał lamblie )mocz wyniki dobre enzymy wątrobowe też dobre cukier wynik101 proszę jeśli ktoś moze mi odpowiedzeć co to może być lub jakie jeszcze badania zrobić żeby wiedzieć coś wiecej pilnie czekam na odpowiedz
nadawaj tytuł bardziej sugerujące problem
zmieniłam
Gosia85
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 10:48 pm Temat postu:
czy miał robione prześwietlenie klatki piersiowej?
miał styczność z chorymi na gruźlicę? był diagnozowany pod tym kątem?
powiększone węzły chłonne są oznaką stanu zapalnego co przy zapaleniu płuc nie jest dziwne.
jeśli jednak Cię to niepokoi to warto zrobić USG powiększonych węzłów.
lekarz zwrócił na nie uwagę?
a mały może chudnie dlatego, że nie ma apetytu przy chorobie?
je mniej niż zazwyczaj ?
Powrót do góry
lakomka323
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 11:00 pm Temat postu:
miał robione usg wę złów ale to są niby odczynowe apetyt ma taki jak zawsze nie miałjuż 2 lata prześwietlenia płuc a raczej nie miał kontaktu z chorymi na grużlice dodam że synek mając 3,5 roku psrzeszedł cieżkie zapalenie nagłośni (był7 dni zaintubowany)a póżnie j było kilka napadów krtaniowych od 10 miesięcy jest z tym spokój ja już nic nie wiem jastem kłebkiem narwów
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Hematologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1