Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
promyczek11m
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 8:32 am Temat postu: Czy bez wytrysku można zajść w ciążę (pierwszy raz)? |
|
|
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie. Dwa dni temu kochałam się z chłopakiem ale nie doszedł we mnie. Rozmawiałam z nim i powiedział że we mnie na sto % nie. Tylko, że podobno i bez tego można zajść w ciążę. Okres powinnam mieć niedługo, mam nawet typowe objawy, ale boimy się że jednak mogę zajść w ciążę. Czy jeżeli nie doszedł we mnie a to był mój pierwszy raz istnieje szansa że jestem w ciąży. Strasznie się denerwujemy, doradźcie coś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 10:04 am Temat postu: |
|
|
W czasie stosunku nie musi dojść do wytrysku, aby zajść w ciążę. Mężczyzna w czasie podniecenia wydziela śluz w którym mogą znajdować się plemniki, zatem stosunek bez wytrysku nie gwarantuje, że nie zajdziesz w ciążę. Wszystko zależy też od tego, kiedy przypadają Twoje dni płodne, oblicz sobie i bądź dobrej myśli.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
promyczek11m
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Tylko, że nie pamiętam dni ostatniej miesiączki i nie mam jak tego zrobić :/ Czy powinnam się udac po tabletkę?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macalsca
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 2:32 pm Temat postu: |
|
|
No tak, podczas stosunku prostata wytwarza substancje, która może posiadać w sobie plemniki. Skoro nie wiesz jednak, kiedy obliczyć dni płodne - możesz to znaleźć na naszej stronie - najlepiej będzie wykonać test ciążowy, który rozwieje twoje wątpliwości. W razie jakich kolwiek, wykonaj drugi i odpowiedź będzie pewna. Pamiętaj jednak o tym, że stres może opóźnić miesiączkę i martwić się będziesz, że jej nie ma przez ciąże a tym czasem właśnie ten stres będzie ją opóźniać
Edytowałam ze wzgledu na błędy merytoryczne / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 3:27 am Temat postu: |
|
|
Może nie siejcie zamętu. Mało prawdopodobne jest, a nawet to często obalany mit na tym forum, żeby zajść w ciążę bez wytrysku. Jest to możliwe dopiero wtedy, kiedy facet miał wytrysk w krótkim odstępie czasu od następnego niezabezpieczonego stosunku i nie umył się ani nie oddał moczu. Wtedy jest możliwość, że plemniki zostały na żołędzi i w cewce moczowej. Lub kiedy 'wyszedł na styk'.
Myślę, że nie ma powodu do obaw. A tabletki 72po to nie cukierki, żeby się nimi zajadać za każdym razem, kiedy dojdzie do 5sekundowej penetracji |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|