Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Niema szans na ciążę, a organizm to nie maszyna i cykl może sie czasem nieco przesunąć. poza tym,skoro powinnaś dostać dziś lub jutro to nie ma jeszcze spóźnienia.
Poza tym, skoro sie boisz ze przy zabezpieczonym seksie mogłaś zajść w ciąże, to może nie jesteś na seks jeszcze gotowa?Skoro nie ufasz prezerwatywie, to może idź po tabletki... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
milka1207
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam, chciałabym po krótce przedstawić swój problem. Otóż poprzez branie tabletek uszkodziłam sobie w znacznym stopniu wątrobe i postanowiłam spróbować z plastrami myśląc, że mój organizm lepiej je będzie tolerował. Toteż 4 lutego po południu dostałam okresu, troche wahałam się przykleić ten plaster, ale w końcu zdecytowałam się i zrobiłam to następnego dnia rano tj.5luty (lekarz mówił, że mam na przyklejenie max 24h od rozpoczęcia miesiączki, więc myśle że zadziałał prawidłowo). Niestety w poniedziałek nie mogąc już wytrzymać skutków ubocznych zerwałam plaster... Tego samego dnia wieczorem skończył mi się mój normalny okres, a w czwartek (11luty) dostałam krwawienia z odstawienia, które trwało do soboty rano. I teraz sedno mojego problemu, do dziś nie mam okresu a mam reguralny (cykl 29 dni). Czy jego brak może byc spowodowany rozregulowaniem przez hormony? I może powinnam liczyć nowy cykl od zakończenia krwawienia z odstawienia? Jeżeli chodzi o współżycie, to robimy to w sposób przerywany... I nie wiem czy jest tu możliwość ciąży czy to rozregulowany cykl. Nie panikuje ani nic w tym stylu, bo nie boje się ciąży, tylko chciałabym wiedzieć czy to może być rozregulowanie, bo na test to troche za wcześnie chyba.. Proszę o pomoc i dziękuję z góry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:57 pm Temat postu: |
|
|
milka1207 jak najbardziej mogłaś sobie rozregulować cykl. Zrobiłaś lekkie zamieszanie w organizmie a to mogło spowodować rozregulowanie cyklu. NIe można też wykluczyc ciąży ponieważ wszystko się może zdarzyć. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
milka1207
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Patti02
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 5:59 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, że dużo już takich pytań, ale każdej z nas wydaje się, że jej przypadek jest wyjątkowy. Otóż...
Kochamy się z moim chłopakiem kilk razy w tygodniu bez zabezpieczenia, ale on nie kończy we mnie. Słyszałam, że w "wydzielinie przedwytryskowej" może znajdować się odpowiednia ilość plemników, żeby doszło do zapłodnienia.
"Okres" dostałam 5 dni temu (dwa dni po spodziewanym terminie), ale był on bardzo skąpy i trwał 4 dni-właściwie gdyby nie względy higieniczne nie musiałabym zmieniać tamponów... Bolą (i bolały dwa-trzy dni przed okresem) mnie sutki-tylko sutki, a nie piersi jak zwykle. W dodatku "okres" przeszłam zupełnie bezboleśnie, wcale się nie czułam jakbym go miała, a ZAWSZE przechodzę go bardzo boleśnie. Ostatnio czuję się też zmęczona. Mierzyłam temperaturę przez dwa dni o mniej więcej tej samej porze-wyszło 37 st. C (nie czuję się chora). Ogólnie czuję się dobrze poza tą sennością i znużeniem. PinkTest robiłam wczoraj i dwa dni wcześniej. Na obu pojawiła się jedna kreska i druga baaaaardzo baaaaaaaaaardzo słaba - nie chodzi tu o patrzenie pod światło, ale zwykłe, prostopadłe i jest taki cień drugiej kreski.
Czy może to świadczyć o ciąży? Może być to 2-3-4 tydzień nawet, ale pewna nie jestem.
Kupiłam dzisiaj BoboTest i zamierzam go jutro rano zrobić, ale czy watro? Czy już po pierwszych dwóch można stwierdzić ciążę? Albo ją wykluczyć? Proszę o odpowiedzi...
Jeszcze dodam, że wczoraj i przed wczoraj wieczorami bardzo swędziały mnie całe piersi-jakby uczulenie, ale nie było kostek. Przedwczoraj wieczorem kuł mnie lewy jajnik - nie trwało to długo, ale zawsze, a czytałam, zę takie moga być objawy nawet wczesne... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:12 pm Temat postu: |
|
|
nie radzilabym sugerowac sie temperatua bo jesli tego nei mierzysz od kilku cyklu nie ma sie co tym sugerowac.
Wg mnie jest to ciaza! Nawet blada kreska moze swiadczyc o ciazy. Jesli nie jestes pewna to zrob test BHCG z krwi da 100% pewnosci. W takiej sytuacji jak mowisz moglas zajsc w ciaze jesli partner wychodzil na "styk". _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamcia2ok
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem idź do ginekologa on Ci da 100 % odpowiedź czy jesteś w ciąży czy nie. Testy nie zawsze mówią prawdę, moja koleżanka robiła trzy razy test i pokazywało że nie jest w ciąży, a teraz ma synka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 12:36 am Temat postu: |
|
|
Kamcia2ok jesli byly robione za wczesnie albo po tych sztandarowych dniach "6 dniowych testow" ... testy powinno sie robic minimum 14 dni po stosunku a wiadomoze nalezy zwracac uwage na termin waznosci testow itp. Testy apteczne lubia sie mylic, ale predzej pokaza brak ciazy (gdy dziewczyna faktycznie jest), niz ciaze (gdy dziewczyna nie jest w ciazy).
Do lekarza tez nie ma co isc za wczesnie bo wczesnej ciazy ginekolog nie wykryje i tak kaze zrobic test z krwi. Dlatego radze wstrzymac sie z wizyta u lekarza a najpierw zrobic test z krwi bhcg. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Patti02
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 9:12 am Temat postu: |
|
|
Zrobiłam test (nawet dwa dla potwierdzenia) i dzidzi nie będzie. Teraz jestem spokojniejsza, że wiem. Chyba z tymi PinkTestami musi być coś nie tak, może taka bardzo blada kreseczka u nich się nie liczy? W każdym razie obmyślone plany działania
jeszcze poczekają, a my mamy jeszcze czas na maleństwo
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie
. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:43 am Temat postu: |
|
|
trzeba też potrafić odróżnić cień kreski zabarwionej od "toru" kreski. Pink test ma to do siebie ,że właśnie miejsce gdzie rozlewa się barwnik jest dośc wyraźnie zaznaczone i może byc mylone z widoczna kreską _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|