Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2006 7:57 pm Temat postu: |
|
|
ale czy już powinnam sie do niego zgłosić słyszałam za ginekolog moze wykryć ciąże dopiero po upływie ok. miesiąca czy to prawda
a jakie choroby mogą spowodowac nie pojawienie sie okresu?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lut 21, 2006 8:14 pm Temat postu: |
|
|
od 6 tygdnia jest wstanie wykryć - 5, 6 tydzień.
Chodz jeżeli zleci badania krwi na poziom hormonu HCG (który sama możesz zrobić ale w tedy to odpładnie - koszt to jakies 25 zł) w kazdym laboratorim. To może ot określić o wiele szybciej.
Oj chorób i dolegliwości jest wiele które mogą dać taki efekt, od anemi po zabużenia hormonalne.
Anemia może wystąpić nawet po prau nie przespanych nocach i śleczeniu nad książkami i minać po paru dniach regeneracji organizmu.
Więc rostrzał możliwości jest wielki, myśle że lekarz już ci powinien odpowiedzieć konkretnie skąd to sie wzieło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaja Gość
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 2:49 pm Temat postu: |
|
|
po zrobieniu usg, dobry lekarz wykryje ciaze juz w 3 tygodniu..tak bylo w moim przypadku.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzioreczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 3:41 pm Temat postu: |
|
|
nie no jak moge byc co najwyżej w 12 dniu ale nie rozumieim jak to jest skoro powinnam dostac okres ok,16 a kochałam sie 15 test zrobiłam 19 gdzie pisało ze powinno sie go zrobić w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki ale wykrywa ciąże 6 dnową czy jest wiec mozliwośc że test pokazał fałszywy wynik (negatywny) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 4:00 pm Temat postu: |
|
|
No troche zamieszane.
Napierw musisz popatrzeć na to jaką ciąze on wykrywa - czyli 6 dni bankowo trzeba odczekać, a kiedy zrobić test potem, czyli odczekać niemalże cały okres i zrobić go tak jak pisali w pierwszym dniu spdziewanej miesiączki. Tak aby napewno była to ciąża (jeżeli wogóle by była) minimum 6 dniowa
Czyli test powinien być gdy teraz bedizesz sie spodziewać miesiączki a nie w tedy.
Nie ma co sie załamywać, no pomyliło sie i już. Zdarza sie Zrobić następny test już tak jak powinno - ja osobiście gdy raz w życiu miałem taki dylemat to czytałem tą ulotke z jakieś 4 godziny (niezły stres - dziewczyna była już bardziej zdenerowowana tym moim studiowaniem tej ulotki niż domniemaną ciążą ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzioreczek
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 4:13 pm Temat postu: |
|
|
ka sie też stresuje ale zrobie w ten sposób że kupie test i wykonam go 6 dni po ostatnim stosunku i uważam ze musi wykryć a tam było tylko takie zalecienie że w pierwszym dniu oczekiwanej miesiączki ponieważ mogło wystąpić wcześniejsze poronienie czy coś takiego a skoro wykrywa 6-dniowa ciąze to akurat jutro moge je zrobić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aga123
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 8:35 am Temat postu: Teoria teorią a praktyka kraktyka |
|
|
Kochalam sie z chlopakiem tydzien temu doszlo do wytrysku ale w prezerwatywe. Po stosunku poszedl ja zdjac do ubikacji a ja pozniej z niej korzystalam. a teraz on mowi mi ze moze jak zdejmowal prezerwatywe to moze zostalo gdzies np na desce nasienie... ja mu mowie ze nawet jak by tak bylo to nie moglam zajsc w ciaze ale on ma schize i ja teraz tez zaczynam sie bac czy moze nie jestem w ciazy. moze to glupie pytanie ale nie jestem doswiadczona w tych sprawach przeczytalam kilka ulotek ale praktka jest inna... prosze pomoz z gory dziekuje
---- edit by Paweł:
Proszeni nie nadawać tematów "ciąża" tylko takie które coś więcej mówią o poście.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 10:30 am Temat postu: |
|
|
nie sądzę żebys mogła zajsc w ciązę.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 11:39 am Temat postu: |
|
|
Absolutnie niemozliwe zebys w ten sposob zaszla w ciaze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 6:39 pm Temat postu: |
|
|
aga123 musiałabys to nasienie wprowadzic do kanału aby można bylo mowic o możliwości zapłodnienia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|