Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 9:25 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | Byc moze jest on spowodowany zblizajaca sie owulacja, albo zblizajacym sie okresem... To raczej nic powaznego ale poczekaj na jakies odpowiedzi innych bo ja ekspertem w tych sprawach nie jestem |
bardzo dobra odpowiedz, zgadzam sie z tym w 100%
mala_mi napisał: | ps. w prawdzie moderatorem nie jestem ale to chyba takie "zboczenie zawodowe" ... odpisuj w tym temacie a nie zakladaj niepotrzebnie nowego Po co zasmiecac forum |
slusznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 9:26 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie to może być ból jajnika albo wyrostek może to być wiele innych rzeczy więc odczekaj a jak nieprzejdzie to do lekarza _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiolusiaaa17
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 10:21 pm Temat postu: :) |
|
|
oki sorki i dzieki:) pozderki dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
|
che
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Hmm... przeczytałam cały ten wątek, wiele się dowiedziałam... a potem znalazłam w portalu to: http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/stosunek-przerywany-111.html
to jest fragment który mnie zastanowił:
"(...)Wydzielanie się wydzieliny z członka przed orgazmem nazywa się kropelkowaniem. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy(...)"
i przestałam ogarniać temat
??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Boxic
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 1:16 pm Temat postu: Objawy Ciązy |
|
|
Witam Mam problem . Kochałem sie z moja dziewczyna zaraz po jej okresie jakos 12-15 wrzesnia (moze pare dni wczesniej).Jest 9 Października a ona niedostala jeszcze okresu i strasznie sie boje ze zaszła w ciaze. Bylismy zabezpieczeni jednak mam pewne obawy . Czy po tak krotkim czasie byly by juz pierwsze objawy ciązy ?? (wymioty itd.) prosze pomozcie mi bo jestem strasznie nerwowy .
-----edited by emilka----
temat został przeniesiony do podwieszonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Boxic zalezy czy miała płodne,owulacje, czy wytrysk nastapił w srodku? jesli nie to nie ma powodu do niepokoju . stres działa niekorzystnie na okres,wiec i dziewczyna i Ty musicie sie uspokoic. Pisałes ze masz pewne obawy- czyli co takiego? powodzonka. Test robi sie 6-12 dni od stosunku najlepszy jest test krwi- wynik w 100% pewny,ale koszt.ok.20zł _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiolusiaaa17
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 7:48 pm Temat postu: Boxic |
|
|
moim zdaniem jest nikła szansa aby była w ciąży poniewaz robiliscie to z zabiezpieczeniem.. i skoro nie napisałes ze cos było nie tak to raczej nie jest .. takze spoko. a jesli chodzi o spozniający sie okres to moze byc on spowodowany stresem, zdenerwowaniem.. itd. wiec nie ma sie co zadręczac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 9:44 pm Temat postu: |
|
|
che napisał: |
"(...)Wydzielanie się wydzieliny z członka przed orgazmem nazywa się kropelkowaniem. Jest to śluzowata, lepka substancja, która pod wpływem silnego lub długotrwałego podniecenia mężczyzny, pojawia się najpierw w cewce moczowej, a następnie wydostaje na zewnątrz. Prawdopodobnie wytwarzają ją gruczoły opuszko-cewkowe – jedne z gruczołów dodatkowych mężczyzny (produkujące substancje wchodzące poza plemnikami w skład nasienia). Wydzielina ta ma za zadanie zalkalizować kwaśny (szkodliwy dla plemników) odczyn moczu w cewce moczowej, a także uczynić ją bardziej śliską, a więc stworzyć dogodne warunki dla spodziewanego wytrysku nasienia. |
tak do tego momentu wszystko gra jak najbardziej ale moim zdaniem ktos tu zapomnial dopisac ze "przed samym wytryskiem" che napisał: | Gdy moment wytrysku jest odwlekany, wydzielina wydostaje się na zewnątrz. W tej przedejakulacyjnej wydzielinie często są już ruchome plemniki. Stwarza to ryzyko zapłodnienia, zanim dojdzie do ejakulacji we wnętrzu pochwy(...)" |
no i ja bym dopisala tutaj jeszcze to ze sluz widac golym okiem i go czuc a przed samym wytryskiem plyn przedejakulacyjny nie jest odczuwalny i widoczny to na tyle.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Boxic
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 10:03 am Temat postu: |
|
|
Dzieki Bogu wczoraj pod wieczor w kinie dostala okresu :] wszystkie nerwy mi przeszly dzieki za pomoc :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
roksana
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 12:57 pm Temat postu: |
|
|
A co ja mam powiedzieć,
Kochałam sie z moim kochanym w dni polodne (a moze dzień przed nimi)bez zabezpieczenia i w dodatku do końca we mnie. Chcemy mieć już dzidzię ale za każdym razem nic nie wychodzi. Okres spożnia mi sie dopiero dwa dni, nniby czasem pobolewa jak przed @ ale czy to na nia boli. Sama nie wiem, kiedy zrobic test? Czemu tak ciężko jest zasiać fasolkę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|