Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kumorek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 7:07 pm Temat postu: Czy mam żylaki przełyku? |
|
|
Cześć.
Mam 28 lat. Od jakiś 3 miesięcy podczas naglych zmian pozycji np podczas wstawania z krzesła lub łóżka po chwili w ustach odczuwam smak krwi. Gdy lekko splunę rzeczywiście ślina jest lekko zakrwawiona. Od 2 dni także zaczynam czuć lekkie pieczenie w przełyku - uczucie podobne do zgagi. Poza tym od wielu lat cierpie na nieprzyjemny poranny zapach z ust.
Czy moje objawy mogą sugerować że mam marskość wątroby i żylaki w przełyku ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
kumorek
Nie, taki objaw może wskazywać na wrzody żołądka czy przełyku.Wskazana wizyta u gastrologa(skierowanie od lekarza ogólnego i wykonanie rtg)oraz wykonanie gastroskopii. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kumorek
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 12:20 am Temat postu: |
|
|
Dzieki za zainteresowanie. Dopytam jeszcze. Zakladajac ze mam zylaki lub wrzody przelyku to skad konkretnie ta krew mi wyplywa. Bo podczas gdy czuje smak krwi w ustach gdy wloze palec glęboko do gardła to wyciągam go czystego-bez sladu krwi. Wiec skad ona wyplywa ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 8:53 am Temat postu: |
|
|
kumorek
aby to stwierdzić należy wykonać gastroskopię.(są gdzieś krwawiące ranki ale bez wziernikowania nie da się ocenić. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kumorek
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 11:50 pm Temat postu: |
|
|
carboczar,
A co myślisz o tym że rano gdy sie budzę czuje okropny niemily zapach z jamy ustnej? Myślę z dużą pewnością że zapch ten pochodzi z języka bo gdy tylko go wyszczotkuje szczotka i past.a wraz z zębami to o nieprzyjemnycm zapachu przez caly dzien moge zapomniec. Czy niezdrowy język wiaże sie jakos z dolegliwosciami przewodu poakrmowego, żołądka czy wątroby ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:54 am Temat postu: |
|
|
kumorekChyba nie sądzisz,ze jestem w stanie ocenić bez badania w którym miejscu występuje krew a czyste palce o niczym nie świadczą.Zrób badanie! _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krysia.mmm
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 12:58 pm Temat postu: budenofalk |
|
|
witajcie! jestem krystyna. szukam kontaktu z kims, kto przyjmował budenofalk w piance.
jakie reakcje? czy bardzo pomaga?
choruję na CU
pozdrawiam wszystkich! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kumorek
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 5:29 pm Temat postu: |
|
|
Już wiem skad leci mi ta krew. Przy nagłych zmiaanch pozycji krew wyplywa mi z dziąseł pomiędzy górnymi zębami z boku szczęki po lewej stronie. więc dkaczego tak sie dzieje ? Czy to ma cos wspolnego z parodontozą czy cos z sercem ?
I dlaczego dzieje sie tak przy zmianach pozycji ( z siedzącej na stojącej i na odwrót) ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 6:17 pm Temat postu: |
|
|
kumorek
Może to być objaw paradontozy ale też również problemy z krążeniem krwi.Bez badania stomatologicznego i internistycznego nie można ocenić.Na odległość nie można teoretyzować. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kumorek
|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiem wiem. Ale ja musze sie mocno wystraszyć zeby ruszyc sie do lekarza. A ta krew to narazie coś jakoś słabo mi leci wiec sie nie boje
Oj pojde pojde sie zbadac - spoko. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|