Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madzioreczek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 5:09 pm Temat postu: czy mozna pozyczyć tabletke od koleżanki |
|
|
dzisiaj wypisano mi recepte na tabletki antykoncepcyjne wcześniej nigdy nie brałam ale okazało sie ze nie mam na dzisiaj pieniedzy a powiinam ją dzisiaj wziąść czy moge pozyczyc tabletke od koleżanki skoro ona tabletki o innej nazwie a póxniej wziąść nortmalnie swoje które wykupie jutro?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Blacków Dwóch
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Nie powinnaś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 5:53 pm Temat postu: |
|
|
NIE!!!
Tabletki antykoncepcyjne są dopasowane do danej osoby, nie można pożyczać czy mieszać ich od tak sobie, każda zmiana tabletek hormonalnych musi być konsultowana z lekarzem. Inaczej grozi to poważnymi powikłanami a nawet bezpłodnością.
Mimo szerokiego stosowania oraz dużej dostępności tabletek antykoncepcyjnych to zabawa hormonami jest niebezpieczna! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu zacznij brać swoje tabletki od jutra Jeden dzień różnicy w przypadku pierwszego opakowania nie stanowi problemu,ponieważ i tak musisz przyjąć przynajmniej 2 opakowania abyś była w pełni zabezpieczona Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwonka
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 1:00 pm Temat postu: |
|
|
zastanawia mnie jedna rzecz wiekszośc z was pisze że tabletki naprawde daja skuteczna ochronę dopiero od drugim opakowaniu to dlaczego w takim razie nie piszą tego w ulotkach? mi np lekarz powiedział że już pierwszego dnia jestem zabezpieczona nie wiem juz w co wierzyc dziwne to wszystko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 3:58 pm Temat postu: |
|
|
No nie chciał bym polemizować z lekarzem (gdyż on napewno ma większą wiedze odemnie), lecz pierwszego dnia to kiedy - po 12 godzinach, po 24, wątpie aby był tak silny lek.
Z tego co wiem to pisze na ulotkach kiedy osiągają swoją skuteczność i jaka ona jest. Osobiście czytałem ulotki z 2 rodzajów tabletek i zawsze tam pisało takie rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 6:00 pm Temat postu: |
|
|
mi lekarz też mówił że od pierwszej tabletki jestem zabezpieczona. a na ulotce było że po 24h od pierwszej tabletki. Brałam je przez 1,5 roku i jakoś nie zaszłam w ciążę, więc były napewno skuteczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwonka
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 9:00 am Temat postu: |
|
|
ja boire cilest i tam pisze że od pierwszej tabletki wzietej podczas pierwszego dnia okresu jest pełna skuteczność, jeżeli sie weźmie drugiego dnia np trzeba przez 7 dni stosować dodatkowe zabezpeczenie (pewnie zależy to od rodzaju prszków jakie sie bierze) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|