Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

czy można zajść w ciążę jeśli wtrysk był poza macicą . ?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
expensiv

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 10, 2013 8:28 pm    Temat postu: czy można zajść w ciążę jeśli wtrysk był poza macicą . ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam dość nietypowe pytanie . od pary tygodni uprawiam seks ze swoich chłopakiem [ bez zabezpieczenia ] za każdym razem chwilę przed wytryskiem wyciągał , twierdzi , że mnie nie zalał ,, ja jednak mam objawy ciąży .. od jakiegoś tygodnia boli mnie brzuch , mam mdłości , dziwne zachcianki albo wstręt do jedzenia .. mogłabym całe dnie i noce przesypiać ... mam tkliwe i strasznie bolą mnie piersi ..
można zajść w ciążę jeżeli wytrysk był poza macicą , ale w jej okolicach .. ?
słyszałam , że jest to możliwe , ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sie 10, 2013 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba chodzi Ci o pochwę...

Moze dojść do zaplodnienia, jesli sperma dostanie się do pochwy. Więc jesli chocby mała jej ilość miała kontakt z wydzieliną z pochwy, plemniki mogły dostać sie do jej wnetrza i pozniej do jamy mamcicy i dalej do jajowodu, gdzie zwykle dochodzi do zapłodnienia, o ile byłas w trakcie owulacji, lub tuz przed nią.

Proponuje wykonac po 14-16 dniach od ostatniego stosunku test ciążowy i zacząc sie wreszcie zabezpieczac prezerwatywami, gdyz stosunek przerywany w żaden sposob nie zabezpiecza przed ciążą.

Opisane objawy wcale nie muszą byc objawami ciąży.
expensiv

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sie 11, 2013 1:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak o pochwę .. ehh jakoś tak troche zakręcona ostatnio jestem ... wiem ,, że niekoniecznie są to objawy ciąży .... ale każdy się czegoś obawia ,, ja akurat tego .. ; /
dziękuję za radę .. ; ***
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1