Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ruzia80
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 12:25 am Temat postu: czy plamienie to pierwszy dzien okresu? |
|
|
dziewczyny wlasnie zaczynam stosowac sie do NPR i mam problem...czy plamienie na dzien przed miesiaczka niewielkie o brazowym a nie jakmiesiaczka czerwonym zabarwieniu to pierwszy dzien okresu czy dopiero nastepny dzien kiedy pojawia sie typowy bol wieksza ilosc krwi czerwonej to jest 1 wszy dzien..pomozci..
---edited by karioka---
temat przesunęłam do właściwego działu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 2:01 am Temat postu: |
|
|
No wlasnie, jakbym chciala zaczac brac tabletki i w dniu spodziewanej miesiaczki byloby plamienie a nastepnego dnia bylby juz okres, to pierwszy dzien cyklu to byl ten z plamieniami czy z okresem? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 2:13 am Temat postu: |
|
|
przy tabletkach nie ma to znaczenia a przy npr.. hm.. ja bym chyba uznała ten dzień z bardziej konkretnym krwawieniem jako 1dc _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 12:41 pm Temat postu: |
|
|
fasolka, dokładnie to samo pytanie zadałam mojej ginekolog. Powiedziała, ze mozna zażyc tabletkę w dniu, w którym już wystapi to plamienie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
witam, ja z podobnym problemem: czasem zdarza się, że to plamienie trwa u mnie nawet 3 dni, a dopiero później zaczyna się normalne krwawienie, ból itp. Który dzień w takim przypadku uznać za 1. dzień cyklu przy określeniu dni płodnych/niepłodnych ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Pierwszy dzień plamienia. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stela
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 9:20 am Temat postu: |
|
|
Hm, jeśli zaczynasz brać tabletki, to pierwszego dnia, kiedy plamisz, powinnaś zacząć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
za pierwszy dzień cyklu bierzemy pierwszy dzień właściwego okresu, to plamienie o którym piszecie, to plamienie jeszcze w starym cyklu (tak wyczytałam na stronie 28dni) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
żonka85
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 3:58 pm Temat postu: |
|
|
plamienie to jeszcze stary cykl, natomiast krwawienie nowy:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
damian212
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanko . Moja dziewczyna dostaje okresu powoli i wystepuje u niej jasnoczerwone plamienie w dzien przed okresem a ma nieregularny normalnie wystapily bole podbrzusza i jajnikow. Czy to swiadczy o tym ze to pierwszy dzien czy o ciazy ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|