Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kossan1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 4:25 pm Temat postu: Czy to Alzhaimer? |
|
|
Martwię się o swoja mamę - niedługo skończy 70 lat, ogólnie to nigdy nie miała większych problemów ze zdrowiem ale ostatnio bardzo zaniepokoiły mnie pewne objawy u niej. Oglądałyśmy jakiś film w tv, rozmawiałysmy o czymś jak zwykle i nagle mama najpierw zaczeła skarzyc się na bóle karku, później tak jakby trochę osłabła , mówłam do niej, ale była taka jakby nie obecna, odpowiadała mi , ale jakoś nie wyraźnie...to co prawda mineło po jakimś czasie , ale mama zaczęła tez skarżyć się na swój wzrok, parę razy zdarzyło jej się pomylić moje imię, nie wiem co mam o tym myśleć. Umówiłyśmy, że razem pójdziemy na wizyte do lekarza, ale ja się boję ,że to mogą być początki Alzhaimera ((( co robić????
temat przenosze w odp. miejsce---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 7:46 pm Temat postu: |
|
|
idź z mamą do lekarza.
powiedz co się dzieje.
niech mama powie też o tym bólu karku i słabości. oraz utracie świadomości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:37 pm Temat postu: |
|
|
kossan1
Wskazane jest tu badanie krwi,badanie Dopplera tętnic dogłowowych,badanie okulistyczne* pomiar ciśnienia,oraz badanie neurologiczne w tym EEG. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
groszek23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
tak może być – niestety coraz czesciej spotykamy się z ta choroba , mój dziadek ma alzheimera, i szczerze mowiac to chyba jeszcze gorsze niż jakakolwiek inna choroba – fizycznie czlowiek wyglada super , ale psychicznie z kazdym dniem coraz gorzej. Dziadek już jest w takim stanie ,ze chyba nawet nie poznaje samego siebie . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gargulinka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Ale to wcale nie musi Alzheiemer!!! po prostu zróbcie najpierw te badania, ale powiem Ci ,że jak dla mnie to może być problem z niedociśnieniem. Ja sama mam ciśnienie ortostatyczne, powodujące omdlenia w nagłej zmianie pozycji, przez pewien czas w moim życiu było to bardzo uciążliwe, dopóki nie zaczęłam leczenia gutronem. Bardzo dużo o tym czytałam i takie objawy , które opisujesz mogły by własnie na to wskazywać , szczególnie tak się objawia u osób w podeszłym wieku. Tak więc nie ma sensu zakładać najgorszego.Napewno nie można tego tak zostawić a jak najszybciej iść do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
katiuchna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 1:47 pm Temat postu: |
|
|
...ale jeśli to jest to co podejrzewasz to wspulczuje to straszna choroba, ludzie często mysla ze przy niej się tylko "ZAPOMINA" ale to nie tylko na tym polega... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peiklo.83
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 12:30 pm Temat postu: |
|
|
boże ludzie na podstawie takich szczatkowych objawow stawiacie jakieś diagnozy????? niech ida do lekarza przebadac się doklaldnie i już. 70 lat to już nie pierwsza mldoosc na pewno w tym wieku już na cos leczyc się trzeba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|