Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Mar 18, 2006 1:58 am Temat postu: Czy to objawy udaru mózgu??? Pomocy
Witam wszystkich, i odrazu proszę o poważne podejście do sprawy.
Mianowicie: Moja mama jest nałogową palaczką, praca jest raczej stresująca. Dzisiaj 17.03.2006 moja mama miała dziwne objawy. Rozmawiali z ojcem o pracy wipili po drinku 50ml(piszę bo nie wiem czy może mieć wpływ) Po ok 30 min zaczęła jakby opadać jej lewa część twarzy nie potrafiła się uczymać sama na nogach bełkotała jakby wypiła conajmniej 0,5l(bez żartów) twarz mogła kontrolować już po chwili ale gożej było z mową i chodzeniem- po ok 45 (przewietrzyła się) czuła się normalnie.
Pisze na tym forum dlatego że bardzo się zaniepokoiłem gdyż znalazłem informacje ze takie objawy mogą być spowodowane udarem mózgu a nie chcę odrazu panikować.
Co moge zrobić ?? Czy objawy udaru nie ustępują tak jak w tym przypadku po paredziesięciu minutach ?? Jest już puźno i jutro rano zawiozę mame do jakiegoś szpitala
Pomóżcie proszę
Powrót do góry
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Wysłany: Wto Mar 21, 2006 10:34 am Temat postu:
Powinnaś odrazu zawieśc mame do szpitala albo wezwac pogotowie
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Neurologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1