Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lipstick
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 12:44 pm Temat postu: Czyszczenie uszu u dziecka |
|
|
Proszę o poradę dotyczącą czyszczenia uszu dziecka. Moja Karola jest strasznie ruchliwa, patyczki lub ampułki odpadają. Co polecacie innego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beti.wawa
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 7:04 pm Temat postu: |
|
|
najszybszą i najskuteczniejsza metodą jest środek do czyszczenia ucha w sprayu ten, którego używam dostaje bez problemu w rossmanie, rozpuszcza woskowinę i oczyszcza ucho no i wygodnie się aplikuje. nie trzeba przechylać głowy ani nic z tych rzeczy. nie pamiętam nazwy w tej chwili bo wyrzuciłam pudełko, ale z tego co kojarzę to jest w pomarańczowe i niebieskie wzory, z obrazkiem ucha. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lipstick
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 1:48 pm Temat postu: |
|
|
O właśnie głównie o aplikację mi chodzi! Żeby była łatwa gdyż te ampułki to zupełnie nie do użycia. A od jakiego wieku tego można używać zapomniałam zapytać??Ponieważ to głównie dla dziecka chcę kupić… |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beti.wawa
|
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 11:42 pm Temat postu: |
|
|
środek jest dla dzieci od 3 mies życia tak więc bez obaw |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doradcadm
|
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Uszu ani nosa nie należy czyścić patyczkami (ani u dorosłych, ani tym bardziej u dzieci), bo można spowodować uszkodzenie ważnych struktur (np. błony bębenkowej w uchu). Do czyszczenia powinno się używać specjalnych preparatów, najwygodniejsze są te w sprayu, bo jedno psiknięcie dawkuje odpowiednią ilość preparatu. Potem można ew. oczyścić z zewnątrz wacikiem, ręczniczkiem to co wypłynęło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Snejpi
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2017 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze mam u siebie ten sam problem. Do tego mocnego alergika. Polecacie coś do czyszcenia co by było w pełni bezpieczne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tigerek
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2017 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Snejpi napisał: | Kurcze mam u siebie ten sam problem. Do tego mocnego alergika. Polecacie coś do czyszcenia co by było w pełni bezpieczne? |
Jeśli alergik to większość preparatów już góry musisz wykluczyć, najlepiej by było coś takiego w pełni naturalnego co nie uczuli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Snejpi
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2017 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Tigerek napisał: | Snejpi napisał: | Kurcze mam u siebie ten sam problem. Do tego mocnego alergika. Polecacie coś do czyszcenia co by było w pełni bezpieczne? |
Jeśli alergik to większość preparatów już góry musisz wykluczyć, najlepiej by było coś takiego w pełni naturalnego co nie uczuli. |
No tak to pewnie dostanie czegoś takiego graniczy z cudem. A na eksperymenty to trochę nie mam ochoty jeśli chodzi o dziecko ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tigerek
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Snejpi napisał: | Tigerek napisał: | Snejpi napisał: | Kurcze mam u siebie ten sam problem. Do tego mocnego alergika. Polecacie coś do czyszcenia co by było w pełni bezpieczne? |
No tak to pewnie dostanie czegoś takiego graniczy z cudem. A na eksperymenty to trochę nie mam ochoty jeśli chodzi o dziecko ;( |
Musisz wybrać się do apteki, podpytać o coś dokładnie, panie Ci pomogą Zapytaj może o voskolix z tego co w necie można znaleźć to ma bezpieczny skład na stronce mają napisane że nie ma konserwantów, naturalny i bez wody. Wypadałoby zapytać o jego działanie pań farmaceutek, na pewno wiedzą więcej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Snejpi
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2017 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, właśnie z myślą o nim poszłam. W aptece powiedzieli że jeśli chodzi o problemy alergiczne to to najlepszy wybór, bo to sama farmaceutyczna oliwa z oliwek, nie ma szans uczulić. Także dziękuję bardzo za pomoc Wczoraj na noc zapuściłam Michasiowi, nie skarżył się na żadne dolegliwości. Nadmiar odcisneliśmy chusteczką. Przynajmniej nie skarżył się na zatkane ucho i ból z pieczeniem jak po ostatnich kroplach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|