Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czyżby to zapalenie jelita, j-pouch czy coś w tym stylu? :(

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karakan

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 12:01 pm    Temat postu: Czyżby to zapalenie jelita, j-pouch czy coś w tym stylu? :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem od razu tak mam 16 lat lecz od dłuższego czasu miewam bóle brzucha, można powiedzieć po niczym (najbardziej po produktach mlekowych w szczególności jogurty, śmietana), niedokrwistość? (ciągle zimne ręce, stopy) choć hemoglobina na poziomie 17, jestem bardzo chudy (zaczęło się chudnięcie od 6 roku życia) i ważę 55 kg przy 177 cm wzrostu, miewam też nieregularne stolce, często biegunku przy mocnym bólu

gdzieś coś wycztyałem o zapaleniu jelita czy cieńkiego czy grubego, czy mogą to być wczesne objawy? zaznacze ze jeszcze stolec nie był z krwią (czytałem ze to objawia się ok 20 roku zycia), oj lepiej zapobiegać już bo boje tej ciężkiej operacji i potem męczenia a i miesiąc temu miałem operację na wyrostek Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CZyli zapalenie wyrostka bylo naprawde czy milaes objawy zapalenia wyrostka i cie zoperowali???Obraz twojich dolegliwosci przypomina mi chorobe Crohna!!Znajdz sobie w internecie objawy i charakterystyke tej choroby. Objawy sa podobne a czesto mylone jest z zapaleniem wyrostka. Niestety choroba crohna jest nieuleczalna i postepujaca, mozna jedynie niwelowac objawy choroby.
Powrót do góry
karakan

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oczywiscie ze było tylko przypuszczenie zapalenia, chociaż wycięli i nie boli (nawet godzinę przed operacją miałem ostrą biegunkę a po operacji nic)

czasem także mnie coś w płucach boli (musze wtedy wyjść na powietrze), a także w przewodzie pokarmowym jakbym metal jakiś miał (konkretnie pod jabłkiem adama)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Czw Cze 15, 2006 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smiem sadzic ze jednak nie byl to ostry stan zapalny wyrostka!!!Ale to inny problem, przynajmniej jeden niepotrzebny organ masz z glowy. Ostra biegunka jako objaw zapalenia wyrostka nie wystepuje prawie wcale, raczej zaparcia. Radze pojsc do lekarza i robic badania. Jak bym proponowala cos juz drastycznego: kolonoskopia, gastroskopia, ale znajac zycie to lekarz nie da ci sskierowania na te badania bo stwierdzi ze narazie nie ma takiej koniecznosci.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Lekarz rodzinny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1