Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Danazol

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
contagious_ona

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 01, 2007 7:58 pm    Temat postu: Danazol Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, jeśli pisze w złym temacie.
Byłam dziś u prywatnego ginekologa, niestety nie mojego "stałego". Chciałam by przypisał mi postinor duo, ale on podał mi właśnie danazol.
Kazał mi wziąć 2tabletki o 15 i nastepne 2 po 12godzinach.
I tu pytanie do ekspertów: czy zadziała podobnie/tak samo?
Od możliwego dostania się plemnika mogło minąć (do przyjęcia) albo niecałe 1,5 godz albo 71...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 01, 2007 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ekspertem nie jestem, ale z tego co wiem, to danazol wywołuje pseudomenopauzę z zahamowaniem owulacji, to ok, ale co jeśli do owulacji już doszło? sama nie wiem. na pewno nie ma działania takiego, jak standardowe tabletki antykoncepcyjne. czemu nie przepisał Ci escapelle czy postinoru duo? o wiele pewniejsze i wydaje mi się, że skutki mniejsze niż po danazolu... nie wiem, czy nawet nie wolałabym metody yuzpe zastosować w takim momencie. dziwne. no ale to w końcu lekarz. pewnie wie lepiej.
contagious_ona

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 7:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co wyczytałam skutkiem wziecia tego leku jest zachamowanie owulacji, brak lub skrócenie krwawien miesiaczkowych i znikniecie błony śluzowej w macicy, wiec zarodek nie miałby sie gdzie odzywiac przed rozwinięciem i poprostu wiecie co sie z nim dzieje... O.o'
a czemu nie chciał przepisac to nie wiem...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 10:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to powinno zadziałać. ale i tak uważam, że dziwna metoda.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1