Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
contagious_ona
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 7:58 pm Temat postu: Danazol |
|
|
Przepraszam, jeśli pisze w złym temacie.
Byłam dziś u prywatnego ginekologa, niestety nie mojego "stałego". Chciałam by przypisał mi postinor duo, ale on podał mi właśnie danazol.
Kazał mi wziąć 2tabletki o 15 i nastepne 2 po 12godzinach.
I tu pytanie do ekspertów: czy zadziała podobnie/tak samo?
Od możliwego dostania się plemnika mogło minąć (do przyjęcia) albo niecałe 1,5 godz albo 71... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 9:30 pm Temat postu: |
|
|
ekspertem nie jestem, ale z tego co wiem, to danazol wywołuje pseudomenopauzę z zahamowaniem owulacji, to ok, ale co jeśli do owulacji już doszło? sama nie wiem. na pewno nie ma działania takiego, jak standardowe tabletki antykoncepcyjne. czemu nie przepisał Ci escapelle czy postinoru duo? o wiele pewniejsze i wydaje mi się, że skutki mniejsze niż po danazolu... nie wiem, czy nawet nie wolałabym metody yuzpe zastosować w takim momencie. dziwne. no ale to w końcu lekarz. pewnie wie lepiej. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
contagious_ona
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 7:19 am Temat postu: |
|
|
z tego co wyczytałam skutkiem wziecia tego leku jest zachamowanie owulacji, brak lub skrócenie krwawien miesiaczkowych i znikniecie błony śluzowej w macicy, wiec zarodek nie miałby sie gdzie odzywiac przed rozwinięciem i poprostu wiecie co sie z nim dzieje... O.o'
a czemu nie chciał przepisac to nie wiem... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 10:29 am Temat postu: |
|
|
no to powinno zadziałać. ale i tak uważam, że dziwna metoda. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|