Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
johan
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Podobno nadal nie ma skutecznego środka na tę chorobę. Ale... ma powstać centrum czy raczej instytut badań nad łuszczycą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Rachamnow, clobex musiał zadziałać, spójrz na jego skład, masz tam jeden z najsilniejszych sterydów (prioprionian klobetazolu). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kowal28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Sterydy to ostateczność, dłużej stosowane mogą doprowadzić skóre do strasznego stanu, a łuszczyca powróci. Najpierw lepiej sięgnąć po jakieś naturalne sposoby, chociażby wspomniane tu dermokosmetyki, niż od razu narażać skórę na takie zagrożenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kowal28
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Przy okazji ciekawa dyskusja o stosowaniu sterydów w leczeniu łuszczycy: usuwam. zapoznaj się z regulaminem.
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Annik
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 3:35 pm Temat postu: |
|
|
No łuszczyca to faktycznie parszywa choroba :/. Nawet jak objawy powoli zaczynają znikać, to po pewnym czasie wracają . Próbowałaś może Epaderm? Mi osobiście pomógł załagodzić objawy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sofii
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 2:42 pm Temat postu: |
|
|
warto też zajrzeć do różnych sklepików z eko kosmetykami. tam preparaty dermatologiczne są bardzo dobre i bezpieczne. mogę polecic np ecoplant-sklep.pl może znajdziesz coś dla siebie powodzenia ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 5:02 pm Temat postu: |
|
|
też się dołączę do dyskusji, nie wypowiadam się co do sterydów bo i tak musi polecić je lekarz... ale jeśli chodzi o kosmetyki to o ile wiem w łuszczycy jest problem z bardzo suchą i łuszczącą się skórą... i z pewnością zgadzam się z tym co mówiło kilka osób, trzeba znaleść taki kosmetyk czy dermokosmetyk który będzie dla danej osoby najlepszy (pomaga) ja osobiście dość często stosuję epikrem (choć z innego powodu - alergia przez którą mam bardzo suchą skóę) i jestem zadowolona z efektów, na pewno dobrze natłuszcza i nawilża skórę... nie jest drogi więc można spokojnie wypróbować tym bardziej że ma ciekawy skład |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olesława
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 7:17 pm Temat postu: |
|
|
ja też uważam, że Epikrem jest rewelacyjny na bardzo suchą skórę i każdemu będę polecać, a na suche usta maść z witaminą A
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 9:36 am Temat postu: |
|
|
sofii napisał: | warto też zajrzeć do różnych sklepików z eko kosmetykami. tam preparaty dermatologiczne są bardzo dobre i bezpieczne. mogę polecic np ecoplant-sklep.pl może znajdziesz coś dla siebie powodzenia ! |
I tu się zgodzę. Zdaję sobie sprawę, że łuszczyca nastręcza wiele problemów, trzeba być bardzo uważnym ale może faktycznie lepszy efekt da pielęgnacja naturalnymi dermokosmetykami? Zerknij sobie też na linię dermokosmetyków Botani. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czarnaewunia
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2012 2:40 pm Temat postu: |
|
|
używam epikremu i też mogę powiedzieć o nim same dobre rzeczy dobrze natłuszcza i zmiękcza suchą skórę, ja mam atopowe zapalenie skóry i ciągle z tym problemy, mogę spokojnie polecić ten niedrogi krem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|