FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga xs Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 11:39 pm Temat postu: Dlaczego złoto brudzi |
|
|
Kilka lat temu zauwazylam,ze brudzi mi zareczynowy pierscionek i tylko ten jeden,mimo ze nosilam i nosze kilka,ale od jakiegos czasu brudza mi rowniez pozostale pierscionki i obraczka,/ale nie codziennie/.A wczoraj zauwazylam tez brudne slady na szyji od lancuszkow.Co to moze byc,czy to jakas powazna choroba?
Wspomne jeszcze,ze m-c temu robilam podstawowe badania/krew+mocz/ i wyszly w normie,wiec juz tybardziej nie wiem o co chodzi i dlaczego najbardziej i codziennie brudzi mi ten jeden pierscionek.Troche to dziwne.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 12:31 am Temat postu: |
|
|
nie nosze złota, więc z doświadczenia nie mogę nic powiedzieć, ale podobno brudzenie skóry może wystąpić tylko jeśli w złocie są domieszki innych metali, mniej szlachetnych. i to tak wyglada, że cienka warstwa złota się stopniowo ściera, aż dochdzi do warstwy gorszego stopu, który zaczyna brudzić.
nie wiem, na ile ta teoria się sprawdza, ale cos w tym może być.
poza tym słyszałam rózne opinie, że to od chorej wątroby, serca, tarczycy, gorączki, stanu zapalnego w organizmie, ale osobiście jakoś nie chce mi się w to wierzyć... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz.Dzis sie tez dowiedzialam,ze jak sie zloto wygotuje w wodzie z plynem/np.ludwik/ to przestanie brudzic skore.Ide zaraz wyprobowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 6:37 pm Temat postu: |
|
|
napisz, czy poskutkowało, bo sama jestem ciekawa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
comet
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 12:05 am Temat postu: cecha |
|
|
Złoto nie powinno brudzić, gdy jest dobrej próby, gdyż nie wchodzi w reakcję z większością odczynników chemicznych.
Tak, że nie może pozostawiać śladów.
Jednak nie występuje ono w czystej postaci, ma różne domieszki metali, i które mogą właśnie brudzić.
Na pierścionku powinna być wybita próba mówiąca o jego czystości.
Tutaj masz wzory i opisy jego prób: http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%B3ba_z%C5%82ota |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Moras
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2018 11:49 am Temat postu: |
|
|
Złoto raczej nie brudzi, więc pewnie nie było to prawdziwe złoto. Polecam zajrzeć na stronę http://szuchman-gold.pl/, gdzie można znaleźć biżuterię z prawdziwego złota, która będzie słuzyć przez długie lata. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|