Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TRe
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 10:35 pm Temat postu: Długie "coś" pod skórą - pasożyt? |
|
|
Witam. Trochę głupio, że muszę zwracać się o poradę na forum, ale niestety przez swojego lekarza zostałem kompletnie olany. Otóż na skórze od jakiegoś czasu pojawia mi się coś co początkowo wyglądało jak pokrzywka, ale jak się dobrze przyjrzeć to powstaje ona wokół czerwonych lub wybrzuszonych kresek na skórze. No nie ukrywam, że wygląd jest bardzo sugestywny i podejrzewam, że jest to jakiś pasożyt. Załączam dwa zdjęcia, które cośtam pokazują, ale słabo widać, bo moja komórka praktycznie nie oddaje kolorów. W innych miejscach pod skórą powstają jakby wrzody - bolesne i wyczuwalne, ale szczęśliwie (albo pechowo) niewidoczne. Jakie badania powinienem zrobić aby dowiedzieć się, co to jest? Jak już mówiłem lekarz nie wykazuje żadnego zainteresowania, nie zlecił żadnych badań jedynie zapisał lek przeciwalergiczny aby zlikwidować pokrzywkę. Ręce mi opadają, liczę na waszą pomoc.
Na drugim zdjęciu tego nie widać, ale zaznaczone wybrzuszenie jest jaśniejsze niż reszta skóry. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 12:16 am Temat postu: |
|
|
szczerze mówiąc nie znam się diagnostyce takich rzeczy, bo chyba z badania kału by nie wyszło (ale mogę się mylić). moze vega-test? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mrpaulo
|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 9:19 pm Temat postu: |
|
|
może blizna od skaleczenia, bo jeśli pasożyt to nie ten dział |
|
Powrót do góry |
|
|
|
piter1600
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 7:23 pm Temat postu: |
|
|
a może to riszta ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 4:14 pm Temat postu: |
|
|
hmmm... a moze do innego lekarza idz bo tez nieiwem.
blizzna? no chyba facet nie jest na tyle glupi zeby nie wiedziec ze zawsze tam blizne mial |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|