Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Długotrwale utrzymująca się biegunka, obfite krwawienie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Gastrologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomek98

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 19, 2010 9:39 pm    Temat postu: Długotrwale utrzymująca się biegunka, obfite krwawienie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam od mniej więcej 7 miesięcy czyli od czasu kiedy definitywnie żuciłem picie 2l coca coli dziennie i papierosy pojawiła się u mnie permanentna coś jak by biegunka i trwa do dziś , w obecnej chwili mam takie objawy że nie mogę swobodnie puścic gazów bo wiem że razem z nimi wyleci coś więcej ,siadam więc za każdym razem idąc do toalety dodatkowo kiedy nie mam okazji iść do ubikacji i muszę przytrzymać to parcie charakteryzuje się POTWORNYM bólem i ledwo udaje mi się je utrzymac ,kał nie ma normalnej postaci czasem jest to poprostu coś jak śluz i co najważniejsze często pojawia się obfite KRWAWIENIE w jasnym kolorze i to jak rozumiem nie są już żarty.Byłem u lekarza wykluczając żylaki hemoroidy itp. wizyte u gastrologa mam niestety dopiero za 3 miesiące a pewnie reszte badań jeszcze póżniej.Dodam że mam 38 lat nic mnie nie boli(poza parciami), przytyłem 9kg i boje sie że to może być rak , co mogę brać lub robić do czasu wizyty u specjalisty i wykrycia co to jest.Dziękuje i pozdrawiam T.

nadawaj tytuł bardziej sugerujący problem
zmieniłam
Gosia85
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Sob Cze 19, 2010 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie biegunki wystapily od naglego odstawienia tak wielkiej ilosci cukru.. jak spozywa sie duzo cukru, to ma się zatwardzenia. byc moze od tego tak Ci się poluzowało. jak masz śluz w kale to niedobrze.
dziwne ze masz obfite krwawienia. byles u proktologa?
skoro krew jest jasna, to pewnie jakies naczynka krwionosne. krew z zoladka byla by ciemna, brunatna. kiedy byles u tego lekarza i jaki to byl lekarz? jak Cie zbadał?
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sob Cze 19, 2010 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tomek98
a czy lekarz ogólny nie zalecił żadnych badań?
Powrót do góry
tomek98

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 10:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na razie byłem u rodzinnego i chirurga a teraz czekam na wizytę u gastrologa.Chirurg badał palcem a badania krwi wyszły w normie

Dodano po 7 minutach:

a i jeszcze u lekarza byłem miesiąc temu
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

palcem to on sobie może. Byc moze masz jakiegos polipa ale głębiej a palcem on tego nie wyczuje. radzę się udac do proktologa
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Gastrologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1