Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:06 pm Temat postu: Re: pytanie ? |
|
|
spawnik napisał: | witam ostatnio kochalem sie z dziewczyna bez zabezpieczenia |
Bez obrazy ale my wróżkami jesteśmy bo nie wiemy kiedy ostatnio to było. POtrzebujemy dokładne dane:
1) Długość cyklu
2) Regularność cyklu
3) W którym dniu cyklu miał miejsce stosunek
Bez tych danych równie dobrze możemy zaparzc sobie kawę i zacząć tutaj wróżyć z fusów. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
beatas70
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 7:53 pm Temat postu: Dni cyklu |
|
|
W sumie mam okres raz co 28 dni,a raz 30 no i był pełen stosunek w 12 dniu cyklu to czy zajście w ciąże jest możliwe?
Przeniosłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Czy wytrysk nastapil w Tobie??
Tak czy siak byly to dni plodne - przed owulacja wiec ryzyko jest spore - jesli wytrysk nastapil w tobie, a nie minely 72h idz po tabletke po do ginekologa bo ryzyko jest i nie powiem ze male. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawcio
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam.Mam problem dotyczacy tego czy moja dziewczyna jest w Ciązy ;/ Uprawielismy sex dzien po koncu jej okresu i nie wiem czy to był dzien płodny czy nie ;/ i czy moze byc w Ciaży dodam ze okres ma nieregularnie raz spóznia sie jej 2-3 dni a teraz ostatnio5 dni sie jej spożnił a cały cykl trwa 5-6 dni Prosze o szybko odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | a cały cykl trwa 5-6 dni |
Ja wiem ze ty jestes facet ale to co piszesz to jest chyba długość okresu a... caly cykl jest to ilosc dni o1 dnia miesiaczni do nastepnej miesiaczki zwykle 28 dni. Zatem podaj długość cykli dziewczyny wtedy bedziemy mogli cos powiedzieć.
Jesli kochaliscie sie po okresie to ryzyko jest. Podaj wiecej danych i czy wytrysk mial miejsce w partnerce, czy po wyjsciu zaraz z niej czy kiedy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monikaqaz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze cykl to jest czas liczony od pierwszego dnia jednej miesiączki do pierwszego dnia następnej miesiączki, tak więc nie może mieć 5-6 dni. Zatem ilodniowy ma cykl zwykle? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 4:51 pm Temat postu: |
|
|
słuchajcie szukałam podobnego tematu na forum ale nie zalazłam wiec jak coś proszę o przekierowanie..
Chciałam się zapytać czy to,że zaczęłam korzystać regularnie z solarium może mi przyśpieszyć owulacje? lub ją opóźnić?? to może mieć w ogóle wpływ na to?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Nie powinno. Aczkolwiek przegrzanie organizmu lub poparzenie już tak. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ptasie_mleczko
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 11:09 am Temat postu: |
|
|
cześc no to i ja mam pytanie do Was:( Mój cykl po odstawieniu tabletek trwa ok 24-26 dni. Ostatni okres miałam 18 stycznia, 11 lutego uprawiałam seks i była chwila gdzie plemniki mogły przedostać się do środka (moja głupota:/) 13 stycznie dostałam okres ale krew leciała 1 dzien na drugi dzień było juz malo krwi i plamienie brązowe.
Dodam tylko że wczesniejsze okresy trwaly max 3 dni i ten 3 dzien to bylo bardziej juz plamienie. Stresuję się niesamowicie:( zrobię test 22 lutego na krew czy będzie on juz wiarygodny?? póżniej dla pewnosci bede mogla powtórzyć test z moczu. Powiedzcie mi tylko jeśli się orientujecie jak jest u mnie przy takim cyklu z dniami nieplodnymi? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 1:44 pm Temat postu: |
|
|
ptasie_mleczko napisał: | c Ostatni okres miałam 18 stycznia, 11 lutego uprawiałam seks i była chwila gdzie plemniki mogły przedostać się do środka (moja głupota:/) 13 stycznie dostałam okres ale krew leciała 1 dzien na drugi dzień było juz malo krwi i plamienie brązowe. |
13 lutego chyba było to plamienie...A nie stycznia...
Tak czy tak dni płodne trwają u Ciebie od 4 do 15 dnia cyklu. Test będzie wiarygodny jeśli wykonasz go 14-16 dni po stosunku. nie ma potrzeby wykonywania później testu z moczu, bo test z krwi daje 100% pewności i jest najbardziej wiarygodny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|