Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 3:04 pm Temat postu: |
|
|
wind, powiem tak, u mnie był to 26 dzień cyklu, zazwyczaj mam 28 - 29 dniowe, dziś jest 29 dzień i okresu nie mam ale u mnie było tak, że najpierw z minutkę było bez, potem było z, ale nie było wytrysku w ogóle (ani we mnie wcześniej ani w gumie później) więc odnosząc się do mojego pytania wcześniejszego to chyba ciąża niemożliwa, co nie ? po prostu wolę się upewnić i zapytać bardziej doświadczonych _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 1:03 am Temat postu: |
|
|
sama znasz odp po co pytasz
ciaza jest mozliwa tylko i wyłacznie przy wytrysku w dni płodne . Ty napewno mialas juz nieplodne wiec nawet jesliby sie cos dostało to nie ma mowy o ciazy.
wczesniej pisałas ze miałas nawet ponad 30dniowe cykle wiec pewnie bedzie tak i tym razem. nie sugeruj sie 28dniowka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 9:15 am Temat postu: |
|
|
wind, dziękuję bardzo za odpowiedź skoro miałam kilka razy cykle 33 dniowe to tym razem też tak może być, tak, znam odpowiedź _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kachaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 4:23 pm Temat postu: dni płodne |
|
|
hej amm pytanie okres mi sie zaczął11 grudnia a skonczył 17 grudnia kiedy mam dni płodne ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 6:29 pm Temat postu: |
|
|
kachaaa, na forum jest dział poświęcony wyliczaniu dni płodnych "jak wyliczyc dni płodne / niepłodne" .. przeczytaj go sobie .. po za tym za mało informacji podałaś: jak długie masz cykle ? czy masz regularny okres czy nie ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Gru 22, 2010 1:15 am Temat postu: |
|
|
I jeszcze ile trwał u ciebie najkrótszy i najdłuższy cykl nie okres z ostatnich 12... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
OlaeR
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 12:53 am Temat postu: Czy mogłam zajść w ciążę? |
|
|
Mam nieregularny cykl. (21-27).. Krwawienie trwa zazwyczaj 6 dni. Czy jeśli kochałam się w 7 dniu cyklu jest duże prawdopodobieństwo na zajście w ciąże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 1:49 pm Temat postu: |
|
|
OlaeR, podałaś za mało informacji .. czy doszło do wytrysku w Tobie ? czy było zabezpieczenie ?
skoro masz takie nieregularne cykle, a była sytuacja, która mogłaby doprowadzic do ciąży to ryzyko istnieje .. napisz jak wyglądała sytuacja . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Gru 26, 2010 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Jest taki temat "Jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" i tam jest wszystko pieknie wyjaśnione.
Przy Twojej rozpiętości cyklu dni płodne wypadają między 1 a 16 dniem cyklu. Przy krótkich nieregularnych cyklach takich jak u Ciebie tak bywa. Biorąc pod uwagę fakt ze w trakcie krwawienia ewentualne plemniki powinny być wydalane wraz z krwią menstruacyjną (co nie zmienia faktu że te dni u Ciebie bezpieczne nie są), to tego 7 dnia cyklu (czyli zakończenia miesiączki) masz dni płodne.
Jeśli prezerwatywa nie pękła o ile ją użyliście, nie macie się czym martwić. Jeśli zabezpieczenia nie było a wytrysk w Tobie był, to na dwoje babka wróżyła...Może tak a może nie...I wtedy byłoby dobrze wykonać test jak minie16 dni od stosunku, ewentualnie jeśli nie minęło 72h iść do lekarza po tabletkę antykoncepcyjną po stosunku (nie mylić z wczesnoporonną bo to zupełnie inne substancje). _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
miska100
|
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 9:42 am Temat postu: |
|
|
chciałabym policzyć sobie kiedy mam dni płodne, ale nie mam zapisanych dat 12 cykli....zaczęłam zapisywać 3 miesiące temu..16.07, 12.08, 10.09.. czy na podstawie tego można miej więcej obliczyć te dni? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|