Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 11:11 am Temat postu: do kiedy powinny urosnac dziecku wszystkie zabki?
do kiedy powinny urosnac dziecku wszystkie zabki? moja Ala ma dopiero 5 zebow, nr 6 w drodze i za 19 dni bedzie miala roczek. Kolezanka mowila mi ze ujej corki do roku wyszly wszystkie... czy mam zaczac sie martwic? bo troche mnie to zaniepokoilo.
Powrót do góry
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 11:52 am Temat postu:
przeciez nic na to nie poradzisz ze u niej rosna wolniej. kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. to tak samo jak z chodzeniem.. jedne dzieci juz w rok potrafia dreptac a inne ok 2 lat. z zabkami jest tak samo.6 w drodze wiec spokojnie czekaj ktoregos dnia bedzie wysyp w buzi tak jak grzybow po deszczu. _________________
Powrót do góry
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
Wysłany: Czw Sty 06, 2011 2:42 pm Temat postu:
Kochana zero stresu i paniki ). Moja córeczka skończyła 13 miesięcy a ma dopieroo 4 zęby. Prwidłowo do końca dwóch latek powinny wyjść wszystkie ale nie ma reguły.
Pamiętaj ,że im później tym lepiej . Zęby wychodzące później są lepiej zmineralizowane i trwalsze _________________ Jestem mamą ))
Powrót do góry
Magiczna_istota
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach