Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
madzia01
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 6:06 pm Temat postu: Dodatnie przeciwciała kardiolipinowe a kolejna ciąża? |
|
|
Witam.Może któraś z Was mogłaby mi pomóc?Zrobiłam jakiś czas temu wyniki przeciwciał kardiolipinowych,wyszły niestety dodatnio.Nie wiem dlaczego,nie miałam żadnych poronień,które niby przy tym się zdarzają często.Moje wyniki to 17,1 RU/ml ,gdzie tłumaczenie jest takie:<12 ujemne,>=12 dodatnie.Proszę o pomoc .Może ktoś był w takiej sytuacji jak ja.Chcę mieć dzidzię ale nie wiem czy to się leczy,jak ?Co lekarz radzi w takich przypadkach???Czekam na odpowiedz i pomoc.To dla mnie bardzo ważne.
-----edited by emilka----
nie pisz wielkimi literami całych tytułów tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 6:47 pm Temat postu: |
|
|
z tego, co wiem, to nie mają one wpływu na zajście w ciązę a jedynie na donoszenie (ryzyko powstawania mikrozakrzepów w łożysku) i w zasadzie przy odpowiednim leczeniu ryzyko niedonoszenia ciąży jest porównywalne z innymi ciążami bez komplikacji. najczęściej w ciąży się podaje acard ale o tym decyduje oczywiscie lekarz. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzia01
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co czytałam to niby przy dodatnich zajście w ciąże jest trudniejsze,tak jak piszesz donoszenie jest zagrożone .Ale czytałam też że mogą wystąpić wady maleństwa i przedwczesny poród przed 30 tc.Czy to prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 12:31 am Temat postu: |
|
|
co do wad płodu nie wiem, ale co do porodu przedwczesnego, to może wystąpić. ale tak jak mówię - jak podaje się odpowiednie leki, to powinno być wszystko ok. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|