Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ribbi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2015 7:34 pm Temat postu: Domowy sposób na zgagę |
|
|
Czy radzicie sobie ze zgagą domowymi sposobami? Macie jakieś wypróbowane patenty godne polecenia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cookiemonster
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
asane
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 12:23 pm Temat postu: |
|
|
u mnie takim domowym sposobem na zgagę, który się sprawdza jest przegryzanie orzechów migdałowych sposób prosty, a do tego lubię orzechy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
raisin
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Domowym sposobem na zgagę jest też użycie sody oczyszczonej - łyżeczkę sody rozpuszczamy w szklance wody i wypijamy - tylko za często nie należy stosować tego sposobu. Jak ma się zgagę, dobrze jest też dodawać cynamon do potraw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
teranka
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 12:34 pm Temat postu: |
|
|
tu jest jeszcze sporo domowych sposobów na zgagę http://www.biomedical.pl/zdrowie/zgaga-domowe-sposoby-6342.html Wiem, że siemię lniane na pewno pomaga, a to czego nie należy robić, to pić mleko (wiele osób błędnie uważa to za typowy domowy sposób na zgagę). Poza tym warto jeść posiłki w spokoju i powoli, dokładnie przegrywając, a zaraz po jedzeniu nie wykonywać jakieś większej aktywności fizycznej i nie schylać się.
Ja uważam, że warto zaczynać leczyć zgagę najpierw domowymi sposobami, bo tabletki na zgagę mają podobno skutki uboczne, choć są bez recepty często. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
balbinka.gąska
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 1:43 pm Temat postu: |
|
|
jak dla mnie najskuteczniejszym domowym sposobem na zgagę jest kisiel z siemienia lnianego. Pije ok 0.5h po posiłku i zgaga mnie nie dokucza. Czasem jednak nie mam ochoty na taki kleik i wtedy pomaga mi inny domowy sposób na zgagę czyli zwykła, gorzka, czarna herbata |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|