Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marta1 Gość
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 8:03 pm Temat postu: drętwienie dłoni |
|
|
Witam
W nocy drętwieją mi dłonie. Na co mogą wskazywać takie objawy?
Marta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
root
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2005 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Podsaje Ci i objawy cukrzycy, bo jedną z objawów to drętwienie dłoni. Ale tak naprawde może to być objaw wielu chorób i bez jakiś podstawowych badań się nie obejdzie.
Objawy cukrzycy:
* Stałe uczucie pragnienia.
* Częste oddawanie moczu, także w nocy.
* Częste napady głodu, duży apetyt.
* Chudnięcie pomimo dużego apetytu.
* Łatwe męczenie się, osłabienie.
* Mrowienie i drętwienie dłoni i stóp.
* Zaburzenia widzenia.
* Częste infekcje skórne.
* Swędzenie intymnych okolic ciała.
* Zasłabnięcia lub utraty przytomności. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Gość
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2005 10:34 am Temat postu: |
|
|
Może coś kręgosłupem, jakiśucisk na nerwy. Nie masz problemów z kręgosłupem, zwłaszcza częścią szyjną? A masz również mrowienie rąk?
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drętwiejąca Gość
|
Wysłany: Sro Maj 31, 2006 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam cos gorszego, od dawna mi drętwiały kończyny przy lekkim "przyciśnięciu", poza tym mam chyba cos nie tak z krążeniem, gdyż wielokrotnie miewam zimne stopy i dłonie, a czasem np. jedna jest zimna, druga ciepła O_o , ostanio miewam w nocy drętwienie CAŁEJ RĘKI (!) OD PALCY AZ PO SAMO RAMIE, lekarka rodzinna zrobila badania podstawowe po czym stwierdzila ze nie ma obaw do niepokoju, ale to od moentu badan powtorzylo sie i w ciagu ostanich 4 nocy zdarzylo mi sie miec tą przykrą dolegliwość aż 2 razy.. dodam, że absolutnie wtedy nie mam czucia w ręku i musze "szukac" jej drygą ręka -dopiero po rozmasowaniu odzyskuje jakiekolwiek czucie, dodam, że budząc się z tym odrętwieniem śpie na plecach a ręka nie ejst przytrzasnieta glowa -luźno lezy na boku , co jeszcze bardziej mnie niepokoi..
cukier mialam badany, jest w normie, i mimo iz czesto szybko sie meczę
na bank nie jest to cukrzyca.. wiec co? bez prywatnej wizyty sie nie obejdzie, nie wiecie gdzie moge sie udac (kardiolog, reumatolog, czy inny jakis).
Czytalam ze w stwardnieiu rozsianym wystepuja min. takie objawy
az strach się bać.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iza 13
|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 10:36 am Temat postu: |
|
|
Drętwienie dłoni może świadczyć o zespole cieśni nadgarstkowej lub uszkodzeniu nerwu łokciowego w zależności od tego które palce drętwieją Najlepiej udać się do neurologa, on da skierowanie na specjalne badanie i ono wszystko wyjaśni I nie daj wcisnąć sobie blokady, bo potem już jest ciężkie leczenie. Ja jestem po operacji cieśni prawej ręki, a lewa będzie ratowana ultradźwiękami. Jeśli szybko się zadziała, to drętwienie minie po rehabilitacji Życzę powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Indian Gość
|
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 8:11 am Temat postu: |
|
|
dretwiejaca
Kurcze, mam tak samo. W sumie często też mam tak (szczególnie zimą), że jedną rękę mam ciepłą, drugą zimną i trwa to już od jakichś 8-9 lat.
Też nie wiem co to jest i też się boję jak cholera. Mam tylko nadzieję, że to nie jest SM...
Pozdrawiam,
Indian |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beata_13_12 Gość
|
Wysłany: Sro Cze 28, 2006 9:34 am Temat postu: |
|
|
Ja zauwazylam że od jakiegoś czasu (2 miechy) dretwieje mi mały palec lewej dłoni i od tego własnie palca az po nadgarstek. Nie pomaga żaden masaż |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dark
|
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 1:09 pm Temat postu: |
|
|
witam
od wczoraj zaczela mi (nie wiem czy moge to az tak nazwac) dretwiec prawa dłoń , dokladnie dwa ostatnie palce,najbardziej najmniejszy przyczyna jest mi jak dotad nieznana. moze istotnym faktem jest ze tymi palcami podpieram myszke.
prosze o wszelaka pomoc,rady i wsazowki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 7:19 pm Temat postu: |
|
|
a jak zmieniasz pozycję dłoni/ nadgarstka , ruszasz palcami to drętwienie przechodzi? czy jest stale ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dark
|
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 7:24 pm Temat postu: |
|
|
stale jest |