Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 11:44 am Temat postu: Dretwienie palcow lewej reki
Witam.
Od razu napisze ze szukałem wszędzie mojego przypadku ale nic takiego nie było..
otóż od ok 2 miesięcy drętwieją mi palce lewej ręki V , IV oraz czasami też III. Nie wiem co może być dokładną przyczyną tego.
07.2007r miałem dosyć poważny wypadek samochodowy, rozpoznano wtedy u mnie:
- Złamanie kości udowej prawej
- Złamanie talerza kości biodrowej prawej
- Uszkodzenie prostownika palca V właśnie tej lewej ręki (drętwienie mam od ok 2 m-cy)
Badania kręgosłupa: " Kręg C7 nie ujęty na zdjęciu bocznym. Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej. Nie znaczne obniżenie wysokości przestrzeni m-k C2/C3 i C4/C5. Poza tym kręgosłup szyjny na wykonanych zdjęciach RTG w normie
Dokładnie 2 m-ce temu miałem kolejny zabieg w celu usunięcia zespolenia z kości udowej...
Proszę o pomoc bo nie wiem co mam dalej robić
Pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 4:27 pm Temat postu:
Możliwe ze masz porażenie nerwu łokciowego towarzyszące urazowi prostownika palca V. Mogli tego nie wykryć wcześniej, mogłeś na to sam wcześniej uwagi nie zwracać. Ja udałabym się z tym do lekarza. On powinien dać skierowanie na badania. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
krystian0412
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 9:20 pm Temat postu:
A jeśli jest to właśnie to porażenie nerwu łokciowego to jest to coś poważnego ?? można to jakoś leczyć ??
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 11:43 pm Temat postu:
Można rękę unieruchomić na jakiś czas i odciążyć. Jeśli po tym zabiegu stan się nie poprawi to wtedy stosuje się leczenie operacyjne. Ale tutaj dużo zależy czym to porażenie zostało wywołane. A to stwierdzi lekarz po odczytaniu wyników badań. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
krystian0412
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 12:52 am Temat postu:
Więc dziękuję bardzo za informacje.. na pewno wybiorę się z tym do lekarza..
Pozdrawiam
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Neurologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1