Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Majama30
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Stary wątek ale może ktoś odpowie . Biorę Duphaston od tygodnia i puchnę jak balon. Spać mi się chce nieziemsko i czuję się jak na permanentnym kacu. Czy po dłuższej terapii mijały wam takie bądź podobne objawy, o ile w ogóle je miałyście? Oczywiście w całym procesie starań o dziecko wydaje się to być drobiazgiem ale utrudnia mi to normalne funkcjonowanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję zmienić duphaston na luteinę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Majama30
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 11:28 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Proponuję zmienić duphaston na luteinę |
Dzięki tosia81, od luteiny wystartowałam i też było kiepsko. Lekarz zamienił ja na Duphaston, twierdząc że jest najlepszy, bo nie wpływa na pracę podwzgórza. Obawiam się, że po prostu źle znoszę progesteron, a leczyć się muszę. Pól roku jakoś przemęczę, chyba że to przejściowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 7:11 pm Temat postu: |
|
|
ja bralam duphaston na podtrymanie ciazy, po nich czulam sie jak bym byla nacpana, cala sie trzeslam jak po prezdawkowaniu. ale to przez jakas godzine potem bylo ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cdsx
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 7:29 am Temat postu: |
|
|
Wskazania: W połączeniu z estrogenem jako zastępcze leczenie hormonalne dolegliwości związanych z wystąpieniem menopauzy lub po operacyjnym usunięciu jajników. W przypadku podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz w przypadkach, w których wykazano specyficzne działanie dydrogesteronu: bolesne miesiączkowanie, zespół napięcia przedmiesiączkowego, endometrioza, wtórny brak miesiączki, nieregularne cykle miesiączkowe, czynnościowe krwawienia maciczne, poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu, niepłodność związana z niedomogą lutealną.
------ Proszę usunąć odnośniki do stron w podpisie------ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|