FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bracho7
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 9:50 pm Temat postu: dyskopatia kręgosłupa |
|
|
Kilka tygodni temu przy podnoszeniu ciężaru coś mi strzyknęło w kręgosłupie, pobolało trochę i przeszło. Za kilka dni zaczęło mnie boleć w
stawie biodrowym nogi lewej.To był początek mojej męki , bo boli prawie cały czas , a ból się przemieszcza , raz boli biodro ,raz w kolanie , a raz w
łydce i kostce. Lekarz I-go kontaktu stwierdził rwę kulszową , na którą
leczyłem się tydzień bez rezultatu . Zrobiłem RTG ( opis : zniesienie fizjologicznej lordozy lędżwiowej , zaznaczone przewężenie przestrzeni międzykręgowej na poziomie L5 - S1) i udałem się do neurologa . Stwierdził
"ruszył się panu dysk" , przepisał 3 różne środki p.bólowe i kazał przyjść za
2 tygodnie. Proszki łykam już tydzień a jak bolało tak boli , czasami tak, że nie można chodzić , a na dodatek drętwieje mi noga.
Proszę podpowiedzcie mi czy to tak się leczy?
Jak długo trwa leczenie ?
Czy może szukać pomocy u innego lekarza .
Dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 10:46 pm Temat postu: |
|
|
w gruncie rzeczy jeżeli nie zagraża to Twojemu zdrowiu to sie nie leczy;] trzeba sie oszczedzać a w wypadku jakieś poważniejszej dyskopatki robi sie operacje i sie poprostu ucina to co wystaje dyskopatia to wybitnie nie ciekawa sprawa bardzo uciązliwa
wiadomo jakaś tam rehabilitacja basen itp ale ogólnie raczej intensywne treningi itp to odpadaja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aanekk1
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 4:18 am Temat postu: |
|
|
czesc.. ja ma dyskopatie na tym samym poziomie co TY L5-S1 i tez mialam okropne bole raz w łydce raz w biodrze w plecach, różnie.chodziłam na rehabilitacje przez dwa tygodnie a dokladniej na prądy laser i kinezyterapie i naprawde polecam szczegonie kinezyterpaie cwiczenia według metody McKenziego.jest skuteczna praktycznie w 100%A ja naprawdę miałam poważną dyskopatie a jak na razie czuje sie bardzo dobrze..spróbuj napewno Ci nie zaszkodzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|