Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daalder
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2013 3:14 pm Temat postu: Dziecko po złamaniu stropu oczodołu nie podnosi powieki |
|
|
Moja 11-letnia córka dnia 16 września br. miała wypadek w szkole. Ma złamanie stropu lewego oczodołu po stronie lewej bez przemieszczenia.Nie podnosi lewej powieki, tzw. ptoza. Miała krwiaka i obrzęk powieki lewej górnej. Gałka oczna i ruchomość gałek są prawidłowe. Ortoptyczka powiedziała, że ma pourazowe porażenie mięśnia dźwigacza powieki górnej. Neurolog stwierdził, że wszystko jest dobrze, ale dziecko nadal nie podnosi powieki. Proszę o radę gdzie i do jakiego lekarza powinnam się udać na
dalsze leczenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Astiz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Paź 14, 2013 10:14 am Temat postu: |
|
|
Witaj, nie próbowałaś szukać żadnych informacji na temat zabiegu chirurgicznego? Co w ogóle na to lekarz, czy tylko jego reakcją było to, że stwierdził iż wszystko jest dobrze? Z tego co wiem, są ośrodki w których można wykonać zabieg chirurgiczny i przywrócić normalną funkcjonalność powiece.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Katarzyna79
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2014 8:33 am Temat postu: |
|
|
I jak rozwinęła się sprawa? Pytam, bo temat dosyć stary. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daalder
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2014 6:41 pm Temat postu: |
|
|
jest trochę lepiej, czyli rana zagoiła się, ale nadal nie podnosi całkiem powieki. Miała robiony rezonans, ale tak naprawdę nadal z tego nic nie wiadomo, czy to wina mięśnia czy nerwa. I żaden lekarz nie wie co zrobić lub jak to rehabilitować. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
josearkadio
|
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 9:17 am Temat postu: |
|
|
Witam, przepraszam za odgrzebanie tematu. Udało wam się "naprawić" powiekę ? Mam podobny problem i mam problem ze znalezieniem informacji na temat poprawy swojego oka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolka91
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Udało się wyleczyć powiekę? Może to problem neurologiczny? Czytałam ostatnio że zaburzenia neurologiczne dotykają równiez dzieci. [zakaz dodawania linków na forum] Powszechnie uważa się, że problemy z układem nerwowym to problem ludzi starszych, jednak nic bardziej mylnego. Być może po tym złamaniu został uszkodzony jakiś nerw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|