Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smegi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2018 11:17 am Temat postu: dziecko zaczęło się moczyć |
|
|
Czy może to być spowodowane że dziecko zaczyna się moczyć i chodzi tu o dziecko szkolne, które trening czystości ma dawno za soba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Wto Mar 19, 2019 2:46 am Temat postu: |
|
|
No to ja podbiję temat, bo u nas problem podobny. Kurcze, już sama nie wiem co mam zrobić, bo u mnie sześciolatek nadal moczy w nocy łóżko. Był spokój, stosunkowo łatwo przeszedł etap po pieluszkach, a teraz znów zaczął się moczyć w nocy. Pomocy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Czw Mar 21, 2019 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Byłaś z dzieckiem u pediatry?? Może to jakaś infekcja? A może jakiś stres w przedszkolu? Moja kuzynka miała podobny problem ze swoją córcią i pamiętam, że jakąś aplikację na telefon sobie ściągnęła, to miało pomagać w pilnowaniu tego czy dziecko regularnie chodzi na siku chyba. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Pią Mar 29, 2019 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz co, nie podejrzewam infekcji, bo w ciągu dnia naprawdę nie ma żadnych problemów, nie zauważyłam też różnicy w zachowaniu. Staram się dawać mniej do picia wieczorem, ale niestety nie zdaje to egzaminu zawsze. Nie kojarzysz o jaką aplikację chodzi? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Carletka
|
Wysłany: Nie Mar 31, 2019 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Tak, pobiera się kalendarz moczenia i taki zapis nastroju. To co czuje dziecko może mieć duzo wspólnego z moczeniem nocnym. Lekarz będzie o takie rzeczy pytal i warto mieć to przygotowane. Dużo info można znaleźć na takiej stronie suchyporanek.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2019 12:47 am Temat postu: |
|
|
Zajrzałam na stronę, o której piszesz, pobrałam dzienniczek mikcji. Nie spodziewałam się, że w ogóle tego typu strona może istnieć, bo serio podejrzewałam, że tylko u nas taki problem. Zaczęłam też prowadzać alarm wybudzeniowy, może to się sprawdzi, co myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2019 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Moja siostra stosowała alarm u swojego syna i się sprawdził, więc myślę, ze spróbować warto. Aplikacja też jest badzo fajna, nam pediatra ją polecił, razem z dzieckiem można uzupełniać dane, to pomaga, jak dziecko się angażuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lili29
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2019 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ja też natrafiłam na suchyporanek.pl powiedzcie czy to się sprawdza? Jak długo czekałyście na efekty ? My dopiero zaczynamy przygodę z suchym porankiem Moje dwuletnie dziecko narazie jest zaciekawione alarmem wybudzeniowym, wręcz traktuje to jak zabawę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2019 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Widże, że już dziewczyny pisały o suchym poranku, mają też apkę na telefon. Fajnie pod dziecko zaprogramowana, nawrt maluch może na niej zaznaczać czy noc przespana sucha czy mokra. Znajdziesz tam też specjalistów z Twojej okolicy, którzy się problemem moczenia zajmują. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2019 11:04 pm Temat postu: |
|
|
No ja też znalazłam naszą panią doktor tam Co prawda kolejka była spora, ale wiem, że trafiliśmy w dobre ręce. A ile to trwało? Hmm... to chyba nie da się tak porównać, bo kazdy przypadek jest inny, niektóre dzieci mają po prostu głeboki sen, inne za mały pęcherz, a jeszcze inne moczą się na tle psychologicznym, więc może to trwać kilka tygodni, a może i kilka lat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|