Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
edytka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 12:20 pm Temat postu: Dziewczynka czy chłopczyk? |
|
|
Witam, juz za 9 dni będę wiedziała czy zostanę mamą synka czy córeczki. Ale ja juz tak bardzo nie mogę się doczekać... Wiecie może jakie objawy w ciąży "sugerują" dziewczynkę a jakie chłopca/ Od czego to zależy. Słyszałam że jak się na początku ciąży dużo wymiotowało to na dziewczynkę, albo że jeżeli w ciąży się je słodycze to tez na dziewczynkę. Tak samo z wyglądem... ładny wygląd na chłopczyka... Ale to tylko tak się mówi czy jest w tym cos prawdy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 12:30 pm Temat postu: |
|
|
w sumie nie wiem czy w to wierzyc moja przyjaciołka cała ciaze nie wymiotowała ani razu wszystko przebiegło bezproblemowo i miała bardzo ładna cere i urodziła cudowna core u kazdej kobiety przebiega to inaczej. Chec na słodkie-dziewczynka,na ostre- chłopak. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 1:18 pm Temat postu: |
|
|
Ja ci powiem jak bylo u mnie.Na poczatku ciazy strasznie wymiotowalam,nie moglam nic jesc a jesli to tylko ostre i dobrze przyprawione rzeczy.W drugim trymestrze totalna odmiana tylko slodkie moglam zyc tylko czekolada itp. ,pozniej w trzecim trymestrze tylko owoce cytrusowe pomarancze grejpfruty mandarynki Wiec co trymestr mi sie zmienialo.Co do wygladu to tak jak w ciazy nie wygladalam wczesniej ani chyba juz nigdy nie bede wygladac.Cere mialam nieskazitelna i kazda napotkana osoba mowila mi ze ciaza niesamowicie mi sluzy,wygladalam podobno slicznie i taka tez sie czulam(bylo minelo )Ale ja szczerze mowiac nie wierze ze to wszystko ma jakis wplyw na plec dziecka .Mi kazdy powtarzal ze bedzie chlopczyk na USG niestey nie bylo widac , a kazdy tylko ze na bank chlopiec.Imie wybralismy Mateuszek ubranka niebieskie a urodzila sie sliczna zdrowa Julenka wiec nie ma na to reguly |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 1:21 pm Temat postu: |
|
|
u moich znajomych i u rodziny zauważyliśmy, że jeżeli brzuch jest szpiczasty, to będzie chłopczyk a jeżeli okrągły jak piłeczka to dziewczynka w znanych mi przypadkach trafia na 99% _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 1:45 pm Temat postu: |
|
|
To by sie u mnie zgadzalo bo ja wlasnie wygaladalam jakbym miala pileczke zamiast brzuszka wiec to chyba jako nieliczne sie sprawdzilo , moze cos w tym jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 2:41 pm Temat postu: |
|
|
U mnie to chyba wszystko sie sprawdzilo,nie wymiotowalam w ciazy/mialam lekkie mdlosci/,brzuszek mialam jak malutka pileczke,jadlam glownie kwasne,na slodycze wogole nie mialam ochoty no i wygladalam ladnie i urodzilam slicznego chlopczyka.Ale nie zawsze sie to sprawdza,to sa tylko takie stereotypy,choc troche prawdy w tym jest.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Ja w pierwszym trymestrze to jadłam a wręcz pochłaniałam słodycze, teraz jestem w drugim i nie mam zabardzo ochoty na słodkie. Za to jem dużo mięsa, a na początku ciąży mnie od mięsa odrzuciło. Już tylko 5 dni i będę wiedziała. Od razu wskocze tutaj i się wam pochwale. Co do brzuszka to mam malutką piłeczkę. Według was dziewczynka... Hmm chciałabym ale jest jeszcze coś. U chłopaka w rodzinie jest taka dziwana zasada że chłopacy mają synów a dziewczyny rodzą córeczki. Więc wychodzi na to że powinnam mieć synka. Aż sie nie moge doczekać tej wizyty. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam. I do czwartku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 1:57 pm Temat postu: |
|
|
No to czekamy edytka na wiesci.W zasadzie to wszystko jedno czy dziewczynka czy chlopczyk najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowe.Trzymam za was kciuki i czekam na poscika czy nosisz pod serduszkiem core czy synusia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 10:18 pm Temat postu: |
|
|
tak tak czekamy ciekawe tylko czy dzidzia da pokazac co ma hehe nie zawsze dobrze lezy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 10:52 pm Temat postu: |
|
|
dokladnie,czasem tak sie dzidzia ulozy,ze nie chce pokazac co tam skrywa,ale czekamy na wiesci |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|